Izdvajamo

Mame nisu same

Poziv Mame nisu same

Dečje stvari preplavile su Facebook! Primetili ste da vaši prijatelji menjaju cover fotografije? Postavljaju one na kojima se vidi žica sa okačenim komadima garderobe za bebe? A u njihovom opisu piše: #mamenisusame? Zanima vas o čemu je reč?

Mamenisusame

Pokrenuta je inicijativa da se mame oslobode finansijskih briga i uživaju u prvoj godini odgajanja svojih beba! Cilj kampanje P(B)ravo za mame, koja stoji iza ove „poplave“ na društvenim mrežama, jeste da zaposlene majke redovno dobijaju naknadu tokom porodiljskog odsustva, direktnom isplatom iz budžeta Republike Srbije na njihove račune, umesto sa računa poslodavaca. Za to je neophodna izmena Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, koja će omogućiti da mame više ne čekaju po nekoliko meseci na isplatu prve porodiljske naknade, a poslodavce će osloboditi birokratskih procedura.

Poziv Mame nisu same

Sledeća akcija u okviru kampanje P(B)ravo za mame zakazana je za 8. mart 2014. godine, u 11h, na platou ispred Narodne skupštine. Udruženja građana Srbija u pokretu, Roditelj i Centar za mame pozivaju sve građane i građanke da svojim prisustvom pokažu da mame nisu same.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More