Izdvajamo

Besplatni pregledi auto- sedišta u Novom Sadu i obuka za savetnice

pregled auto-sedista

Centar za promociju bezbednosti saobraćaja i Udruženje Roditelj organizovaće akciju besplatnog pregleda auto-sedišta u NOVOM SADU, u subotu 15. marta 2014. godine od 15 do 18 časova, na velikom parkingu preko puta glavnog ulaza na Novosadski Sajam. Akcija se sprovodi uz podršku Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji Grada Novog Sada.

Savetnice za auto-sedišta će svim zainteresovanim roditeljima i vozačima proveriti da li su auto-sedišta primerena uzrastu deteta, da li su dobro postavljena u automobil,  kao i da li su deca u njima pravilno vezana. Vozače molimo da ponesu, ako ih imaju, originalna uputstva za korišćenje auto-sedišta i da, ako mogu, sa sobom povedu dete jer će tako biti najefikasnije za proveru ispravnosti sedišta.

pregled dečijih autosedišta

Prema podacima sa predhodnih pregleda koji su održani u Beogradu, Novom Sadu, Užicu i Valjevu, više od  90% dečijih auto-sedišta se ne koristi pravilno što značajno smanjuje procenat zaštite koji ona pružaju deci prilikom sudara. Prevoženje dece u auto-sedištima je zakonom propisano, a ujedno i jedini način zaštite deteta u sudaru ili prilikom naglog kočenja. Ispravno postavljena sedišta u kojima su deca pravilno vezana pružaju zaštitu od teških i smrtnih posledica i do 90% u zavisnosti od tipa sedišta.

Zato, pozivamo roditelje, ali i sve druge vozače da dođu kako bismo zajedno obezbedili  što sigurniju vožnju za što veći broj mališana.

 U četvrtak, 13. marta 2014. godine organizovaćemo i obuku za volontere, savetnice i savetnike za auto-sedišta. Zainteresovane iz Novog Sada i okoline molimo da se jave savetnici za auto-sedišta Udruženja Roditelj, Ivani Mihajlović, na mail ivanamihajlovicc@gmail.com radi dogovora o pohađanju obuke.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More