IzdvajamoPodrška dojenju

Nacionalna nedelja dojenja 2019.

Svake godine prva nedelja oktobra posvećena je ukazivanju na značaj dojenja i prirodne ishrane beba.
Udruženje Roditelj je i ove godine obeležilo nacionalnu nedelju dojenja čija je ovogodišnja tema – osnaživanje roditelja i podsticanje ravnopravnog učešća oba roditelja u odgajanju deteta, a naročito tokom perioda kada majka doji.
Dojenje je jedno od najboljih ulaganja u poboljšanje zdravstvene i socijalne zaštite ali i ekonomski razvoj pojedinca i društva. Dojenje je timski napor. Takođe zahteva i topli lanac podrške za stvaranje povoljnog okruženja koje omogućava majkama da optimalno doje. Iako je dojenje domen majke ,uz blisku podršku očeva, partnera, porodice, radnog okruženja i zajednice dojenje se poboljšava.


Ove godine Savetnice za dojenje Udruženja Roditelj su održale četiri radionice sa mamama koje doje, kao i sa tatama i budućim mamama koje se pripremaju za dojenje.

Radionice su održane u prostorijama Udruženja Roditelj, u vrtiću Labamba i u Smederevskoj Palanci na odeljenju ginekologije, kao i u Novom Sadu.


I ove godine podršku nam je pružila Rosa voda #bebabiragde

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More