Aktuelni projektiI roditelji se pitaju

O toleranciji sa zemunskim učenicima

U galeriji „Stara kapetanija“, u okviru projekta „I roditelji se pitaju“, održano je okupljanje u organizaciji Saveta roditelja opštine Zemun.  Udruženje Roditelj, kao član Mreže prijatelja inkluzivnog obrazovanja, u saradnji sa Savetom roditelja Zemuna, mesec decembar je posvetila akciji „Tolerancija je…“.

Aktivnosti su sprovedene u šest Zemunskih Osnovnih škola, a  na završnoj likovnoj izložbi u „Staroj kapetaniji“ izloženi su radovi koje su učenici radili sa  nastavnicima i roditeljima, a na temu tolerancije i antidiskriminacije.  Na izložbi su nastupili i plesna grupa Osnovne škole „Sutjeska“ sa koreografijom koja je pobedila na konkursu protiv nasilja u Trauma incest centru, a učenici Muzičke škole  „Kosta Manojlović“ izveli su mini koncert.

Takođe, u okviru  decembarskih aktivnosti,  održana je panel diskusija u OŠ „Lazar Savatić“. Sa učenicima sedmog i osmog razreda na temu različitosti, ravnopravnosti i pravu na izbor razgovarali su Miloš Vojinović iz kluba „Budi muško“ i Ivana Filipov, savetnica iz Kancelarije za ravnopravnost.

Savet roditelja Zemuna planira da ovakve akcije prerastu u dobru praksu na toj opštini. Uključenost roditelja u obrazovanje dece mora se podići na viši nivo. Oni su u stanju i žele da više utiču na sadržaje i kvalitet  obrazovanja svoje dece, navode iz Saveta roditelja opštine Zemun.I roditelji se pitaju

            Inicijativa „I roditelji se pitaju“, nastala je sa ciljem stvaranja uslova za aktivnije i kvalitetnije učešće roditelja u donošenju odluka na nivou obrazovne ustanove i opštine zarad dobrobiti sve dece. Do sada su u okviru inicijative osnovani Saveti roditelja Požege, Savgkog Venca, Vračara, Zvezdare, Obrenovca, Kragujevca i Zemuna.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More