Izdvajamo

Održana prva manifestacija u okviru projekta „Siguran zagrljaj Zemuna“


U nedelju 18. jula 2010. godine u 18 časova na Zemunskom keju održana je manifestacija pod nazivom ZViZ (Zlostavljanje, Viktimizacija i Zanemarivanje dece – Zagrli, Voli i Zaštiti) u organizaciji Udruženja RODITELJ, kojoj je prisustvovalo više desetina građana.

Performansom je na specifičan, kreativan i simboličan način predstavljen problem nasilja nad decom i mogućnosti njegovog rešavanja uz poziv svim nadležnim službama ali i građanima na pravovremenu i zajedničku reakciju, a tom prilikom, volonteri i volonterke Udruženja RODITELJ su delili informativne i promotivne materijale. Zlostavljanje, Viktimizacija i Zanemarivanje dece predstavljeno je na simboličan način u vidu velikog čudovišta sastavljenog od balona na kojima su bile ispisane pogrde kao što su „Prebiću te“, „Mrzim te“, „Kuš budalo“ i sl. Deca i njihovi roditelji, naoružani čačkalicama na kojima su bila nalepljena srca, napravili su krug oko čudovišta koje su bušenjem balona ubili. Iz izduvanih pretnji poletele su reči ljubavi – „Poverenje“, „Radost“, „Ruka u ruci“, „Zagrljaj“  čime je predstavljeno bezbroj načina da se deca Zagrle, Vole i Zaštite.

Svi zainteresovani građani i građanke Zemuna tokom narednih meseci biće u mogućnosti da podrže ovu inicijativu svojim potpisom koji mogu dati u prostorijama Udruženja RODITELJ, ali i na javnim mestima u Zemunu o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena. Pokrovitelj ove Manifestacije bila je opština Zemun.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More