Podrška dojenju

Udruženje RODITELJ organizuje obuku za vršnjačke savetnice za dojenje

U okviru obeležavanja Svetske nedelje dojenja koju Udruženje RODITELJ organizuje po peti put zaredom, javnim okupljanjem mama koje doje i beba, ove godine će po prvi put biti održana i obuka za mame – vršnjačke savetnice za dojenje.

Obuka će biti održana u nedelju, 8.avgusta  i osmišljena je kao celodnevni rad sa mamama koje žele da budu vršnjačke savetnice.

Teorijski deo biće održan u jutarnjim časovima u prostorijama Udruženja RODITELJ  u Zemunu a praktični posle podne u okviru same manifestacije pod supervizijom predavačica.

Predavačice na obuci bice Nedeljka Neda Zebić, vršnjačka savetnica za dojenje koja nam dolazi iz Nemačke specijalno za ovu manifestaciju i Andjelka Kotević ,viša medicinska sestra iz Gradskog zavoda za javno zdravlje i koordinatorka Halo bebe.

Vršnjačka savetovališta za dojenje postoje u velikom broju zemalja sveta.  U okviru ovakvih savetovališta mame koje imaju praktično iskustvo sa dojenjem pružaju savete i podršku mamama koje se sa problemima i nedoumicama vezanim za dojenje po prvi put susreću.

Ukoliko ste mama koja je dojila svoju bebu duže od 6 meseci, imate volje i želje da svoje iskustvo prenesete drugim mamama i pomognete im da prevazidju probleme u dojenju, prijavite se da budete vršnjačka savetnica za dojenje Udruženja RODITELJ.

Pošaljite nam svoju kraću biografiju i motivaciono pismo u kome ćete napisati zašto biste želeli da budete vršnjačka savetnica za dojenje. Broj mesta je ograničen pa će samo kandidatkinje koje udju u uži izbor biti kontaktirane. Rok za prijavu za obuku je nedelja, 1. avgust. Svoje prijave nam pošaljite na email https://www.roditelj.org/kontakt/

Za polaznice obuke obezbedjeni su materijali, osveženje, ručak i pokloni sponzora.

Sponzor vršnjačkog savetovališta za dojenje na ovogodišnjem obeležavanju Svetske nedelje dojenja je Oktal farma.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More