BeogradIzdvajamo

Okrugli sto „Prijatelji bebama od prvog trenutka“

Udruženje RODITELJ će u četvrtak, 05. avgusta 2010. godine organizovati okrugli sto pod nazivom  „Prijatelji bebama od prvog trenutka“ u okviru svojih aktivnosti povodom obeležavanja ovogodišnje Svetske nedelje dojenja. Okrugli sto biće održan u sali Instituta za održive zajednice, ul. Terazije br. 27/5, sa početkom u 11 časova.

Tema koju Svetska alijansa za podršku i zaštitu dojenja promoviše u 2010. godini glasi: „10 koraka do uspešnog dojenja na baby friendly način“ sa ciljem izgradnje svesti o načinima podrške dojenju, kako od strane institucija zdravstvenog sistema, tako i zajednice na nacionalnom i globalnom nivou.

Cilj održavanja okruglog stola je otvaranje diskusije u javnosti da li i na koji način može da se podigne procenat dojenja u Srbiji, kao i da se  kroz konstruktivnu diskusiju još jednom razmotiri šta država, institucije, udruženja pa i pojedinci mogu da urade da bi svaka beba u Srbiji mogla da uživa u blagodetima majčinog mleka: Koji su to koraci i mere koje možemo da preduzmemo odmah, bez čekanja, i kakva je uloga svakog od pomenutih segmenata društva na tom putu?

Okruglom stolu će prisustvovati eminentni zdravstveni stručnjaci koji se bave podrškom dojenju iz Ministarstva zdravlja, UNICEF-a Srbija, Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut”, Gradskog zavoda za zaštitu zdravlja, Instituta za neonatologiju koji u saradnji sa ROSA VODOM realizuje projekat “Podrška razvoju Prve banke humanog mleka u Srbiji” kao i predstavnici organizacija civilnog društva i stručne javnosti – porodilišta i neonatoloških službi.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More