Izdvajamo

Pismo podrške „Halo bebi“

Udruženje RODITELJ želi ovim putem kao nevladina organizacija, ali i u ime svojih članova da podrži program „Halo beba“ i pruži mu podršku. Kao mladi roditelji, iskusili smo mnogo puta nerazumevanje, neinformisanost i probleme vezane za roditeljstvo.

Halo beba servis
http://www.halobeba.rs/

Za mnoge od nas, ovaj telefonski servis bio je pravi izvor informacija, podrška i pomoć u prvim danima i mesecima posle rođenja naše dece.  Po otpuštanju iz porodilišta, s konfuzijom i premalo podrške,   mnogima od nas je broj „Halo bebe“ na otpusnoj listi značio mnogo, i pomogao nam da rešimo mnoge probleme počev od dojenja, preko zdravlja bebe, opravka majke, nekada čak i „bezazlenih“ pitanja, na koje nam niko drugi ne bi odgovorio.

Za sve godine postojanja, program „Halo beba“ je pokazao svoj značaj, potrebu za postojanjem, čiji  su najbolji pokazatelj  godišnji izveštaji ovog servisa, koji pokazuju koji je broj roditelja i korisnika uopšte kojima su dežurne sestre izašle u susret i pomogle – savetom, informacijom, podrškom. U ovom društvu, koje je tako malo istinski naklonjeno deci, porodici i roditeljima, dugogodišnja podrška „Halo bebe“ roditeljima znači mnogo.

Ipak, to nije dovoljno vršiocima vlasti, koji sve programe gledaju kroz moć novca, zanemarujući da postoje ideje koje moraju da se podrže zato što su dobre a ne zato što su profitabilne. I da je sramota dozvoliti da se za ideju, koja jeste počela kao projekat, ali je dokazala da zaslužuje da postane stalni program podrške ranom razvoju deteta,  svake godine „zateže“ oko finansiranja.

Udruženje RODITELJ, od samog početka ima odličnu saradnju sa „Halo bebom“, od njih smo uvek dobijali podršku i nesebičnu pomoć za naše projekte i akcije, učestvovali su s nama zajedno u promovisanju dojenja,  realizaciji edukativnih projekata, besplatno nas edukovali, borili se zajedno s nama za ciljeve koji su Udruženju RODITELJ veoma važni – da se u ovoj zemlji stvore uslovi za srećno odrastanje dece. Smatramo da je odbijanje da se ovaj program u potpunosti finansira, i „svaljivanje“ odgovornosti na komercijalne sponzore  veoma neodgovorno , i pokazuje koliko je zalaganje za decu često samo deklarativno. Jer komercijalni sponzori,  ne moraju nužno u svojoj težnji za profitom da shvataju značaj ovakvog projekta ni da budu društveno odgovorni kao oni kojima smo na izborima poverili da zastupaju naše ideje.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More