IzdvajamoRoditelj Info Centar #covid19

Pitanja i odgovori: Roditeljstvo tokom #covid19

Dragi roditelji,

Na osnovu javljanja velikog broja zabrinutih roditelja, uputili smo dopis Kabinetu ministra bez portfelјa zaduženog za demografiju i populacionu politiku u kom smo preneli pitanja koja su pristigla a koja se tiču smeštaja u izolaciju i/ili hospitalizacije roditelja i dece i potencijalnih situacija koje se mogu pojaviti u ovim okolnostima.

Iz Kabineta su nam danas odgovorili da su Protokoli koji se odnose na zbrinjavanje slučajeva koje smo naveli u izradi i da se njihovo donošenje očekuje u najkraćem mogućem roku.

Takođe su potvrdili da će svi koji su oboleli i imaju lakšu kliničku sliku biti smešteni u izolaciju, u prostore koji se u ovim momentima adaptiraju za te namene u smislu opreme, medicinskih radnika i samih prostora.


Naveli su da se situacija neprekidno prati kao i nove mere koje se donose u saradnji Republike Srbije i svih stručnjaka.


Za sva pitanja, nedoumice i izazove u vezi sa roditeljstvom u doba pandemije i vanrednog stanja, pišite nam na naš info mejl ili preko kontakt strane.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More