Izdvajamo

Počinje obuka mama u okviru kampanje P(B)ravo za mame

Kampanja P(B)ravo za mame, na kojoj radimo od septembra polako, ali sigurno, stiže do prvog cilja – okupljenih 250 mama, koje će pričati sa poslanicima o svom problemu. Broj mama iz cele Srbije svakodnevno raste i sve one smatraju da je izmena Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom pravo rešenje za problem kašnjenja porodiljskih isplata.

Mamenisusame

Da podsetimo, kampanja P(B)ravo za mame se zalaže za isplatu porodiljskih naknada bez kašnjenja, za rasterećenje privrede suvišnih finansijskih i administrativnih troškova i za direktno preuzimanje odgovornosti za porodilje od strane države.

Cilj kampanje je da zaposlene majke redovno dobijaju naknadu tokom trajanja porodiljskog odsustva, direktnom isplatom iz budžeta Republike Srbije na njihove račune, umesto sa računa poslodavaca. Kampanju su pokrenula tri udruženja građana: Srbija u Pokretu, Roditelj i Centar 1625599_489062221223488_27933678700457793_nza mame.

U narednih nekoliko nedelja mame širom Srbije će pričati sa poslanicima i poslanicama i podeliti svoje iskustvo sa njima. Da bi za taj razgovor bile spremne, pomoći će im članice tri udruženja koje će održati nekoliko treniga uživo i online. Trening za mame iz Beograda se održava u subotu, 10.maja, a treninzi za ostale gradove će biti u narednoj nedelji.

Ukoliko želite da se pridružite kampanji ili je na neki drugi način podržite, javite se na mejl bravozamame@srbijaupokretu.org ili na telefon 060 511 20 25

Pratite naš sajt za dalje informacije i utiske sa treninga. Bravo za mame!

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More