IzdvajamoMagazin

Predavanje američkog stručnjaka Daglasa Domana: „Kako razvijati potencijal kod dece“?

Fondacija Novak Đoković  biće domaćin jednom uvaženmo i zanimljivom gostu: američki stručnjak Daglas Doman dolazi sledeći vikend u Beograd i održaće predavanja na temu „Kako razvijati potencijale kod dece?“

Fondacija „Novak Đoković“ u saradnji sa Institutom za ostvarivanje ljudskih potencijala iz SAD u Beogradu, 22. februara u hotelu Crowne Plaza,organizovaće predavanje na temu – Kako podstaći razvoj inteligencije kod najmlađih, uz praktične savete za njihovo pravilno i kvalitetno odrastanje.

Predavanje će održati Daglas Doman, jedan od najvećih američkih stručnjaka za razvoj inteligencije kod dece,i zamenik direktora Instituta.

Doman će u Beogradu održati dva predavanja. Na prvom „Zdrava beba, pametna beba, vaša beba!“ poznati američki  stručnjak će govoriti na temu važnosti rane stimulacije za kasnija postignuć akod dece, za razvoj njihovih intelektualnih i psiho-motornih sposobnosti. Drugo će biti namenjeno roditeljima čija deca imaju teškoće u razvoju i oni će moći više da čuju i nauče kako da pomognu i brinu o detetu sa autizmom, epilepsijom, mišićnom distrofijom, Daunovim sindromom, hiperaktivnošću, ADHD, povredama.

Predavanja su besplatna, a zainteresovani roditelji mogu da saznaju više o ovom događaju i da se prijave za predavanja na blogu Fondacije Novaka Đokovića.

Predavanjaće biti održana na engleskom jeziku, uz simultani prevod na srpskom jeziku, a broj mesta je ograničen.

***

O Domanovim metodama

dauglas doman

Glen Doman, zajednosa grupom stručnjaka s aInstituta, ustanovili su i razvili metode koje se više od 50 godina uspešno koriste u radu sa decom sa povredama mozga. Ove metode pokazale su se kao efikasne:

  • u zaustavljanju ili značajnom smanjenju epileptičnih napada;
  • razvijanju čula vida i sluha kod neurosenzorno slepe i gluve dece;
  • osposobljavanju nepokretne dece da puze, hodaju i trče;
  • podučavanju veština komunikacije kod dece koja ne mogu da govore, i kod one koja ne pokazuju znake intelektualnog razvoja,
  • postizanju izuzetnog intelektualnog napretka kod dece sa autizmom i Daunovim sindromom.

Institut nastoji da edukuje što veći broj roditelja o metodama pravilnog razvoja mozga kod dece, i da osmisli intenzivan program njihovog oporavk kako bi roditelji potom mogli da ga sprovedu kod kuće i sami pomognu deci sa povredama mozga ili teškoćama u razvoju. Kada je reč o zdravoj deci,metode Instituta pomažu da ona lakše savladaju osnove matematike, da počnu da čitaju i govorejoš u prvog godini života. Takođe, akcenat je na unapređenju aktivnog motornog i senzornog razvoja.

O Institutu

Institut za ostvarivanje ljudskih potencijala osnovao je Glen Doman 1955. godine. Odtada, na Institutu je boravilo više od 20.000 dece sa povredama mozga iz više od 120 zemalja širom sveta.

Međunarodno predstavništvo Instituta je u Filadelfiji, u SAD. Ogranci i kancelarije Instituta nalaze se u Italiji, Španiji, Japanu i Meksiku.

 

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More