Izdvajamo

Predstavljamo vam Vežbanku

Dragi roditelji, Udruženje RODITELJ vam predstavlja “Vežbanku”, zanimljivu besplatnu web aplikaciju koja će vašoj deci pomoći da provedu kvalitetnije vreme pred računarom, zabave se i obnove naučeno gradivo. “Krivac” za “Vežbanku”, Aleksandar Urošević, želeo je razvojem ove aplikacije (koju stalno doteruje i usavršava) da sinu Mihailu omogući zabavno vreme za računarom, ali i školskim aktivnostima – istovremeno!

– Od jednostavne veb aplikacije za prepoznavanje slova azbuke i prve “korake” u čitanju, nastala je „Vežbanka“ – rekao nam je Aleksandar. – Ova aplikacija trenutno ima tri odeljka – azbuku, koja je namenjena predškolcima i učenicima prvog razreda, matematiku, koja omogućava uvežbavanje sabiranja, množenja i deljenja brojevima prve desetice i engleski. Učenje jezika je namenjeno učenicima trećeg i četvrtog razreda i može da popmogne pri usvajanju nekih pojmova na engleskom jeziku (ispravno pisanje reči) i njihovog značenja na srpskom. Svakodnevno stižu predlozi za unapređenje aplikacije od prijatelja i korisnika, pa Aleksandar obećava da će se uskoro na „virtuelnoj tabli“ „Vežbanke“ možda naći i neki novi predmeti.

– Izdvojio bih „Prirodu i društvo“, jer taj predmet može da se napravi jednostavno i lagano, da deca s lakoćom mogu da prepoznaju kontinente, glavne gradove susednih država, pogađaju imena gradova i reka u Srbiji – pojašnjava Aleksandar. – Vežbanka će uskoro imati i glasovne poruke kojima se obraća deci, olakšava kretanje kroz aplikaciju, ali i savladavanje vežbica.

Iako „Vežbanka“ nije zamena za školu, ni vaše vreme provedeno s detetom, Aleksandar napominje da je želeo da deci pruži zabavan način učenja i obnavljanja gradiva, jer se ipak kroz igru najbolje uči.

Udruženje RODITELJ pozdravlja ovakve i slične inicijative, tim pre što su rađene volonterski, s željom da se obogati i unapredi način na koji naši mališani usvajaju znanja. S druge strane, potrebno je edukovati roditelje kako da njihova deca bezbedno koriste računare i upoznati ih kako da računar iskoriste kao alat za zabavno učenje, a ne samo način za igru i „gubljenje vremena“. Nadamo se da će ovakvih projekata biti još više.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More