Centar za rani razvojRoditeljstvo

ProPolis books i Roditelj poklanjaju knjigu „Montesori od početka“

ProPolis i Roditelj pooklanjaju Montesori od početka

Dragi roditelji, započeli smo saradnju sa izdavačkom kućom ProPolis books. Na našem sajtu ćemo vam iz nedelje u nedelju preporučivati vredne i korisne knjige, a neke od njih i poklanjati najsrećnijim čitaocima. Budite uz nas i čitajte knjige 🙂

Montesori od početka

Pola Pouk Lilard i Lin Lilard Džesen

             Montesori od početka je značajan i blagovremen doprinos znanju o ranom detinjstvu, pun primera iz života, bogat uvidima, praktičan i veoma koristan. Roditelji su zadivljeni prednostima koje Montesori obrazovanje pruža njihovoj deci, a naučni dokazi i dalje podržavaju otkrića Marije Montesori.

Ali, šta ako poželite da primenite prednosti njenih spoznaja od samog rođenja? Postoji li Montesori za bebe? Kako su njene preporuke da dete uči iz neposrednog iskustva i uživa u radosti samootkrivanja primenljive na decu mlađu od dve godine? Šta roditelji mogu da urade kako bi svojoj tek rođenoj deci pomogli u divnom i zahtevnom zadatku izgrađivanja ličnosti?

Roditelji, budući roditelji, trudnice, vaspitači u jaslenim grupama, defektolozi, oligofrenolozi, pedijatri i svi koji rade sa sasvim malom decom u ovoj knjizi pronaći će korisne savete o načinima primene Montesori metode od samog rođenja.

Uzimajući u obzir senzitivne periode deteta, knjiga će vam pomProPolis i Roditelj pooklanjaju Montesori od početka oći da vrlo rano naučite dete usvoji higijenske navike poput odvikavanja od pelena, pranja ruku, spremanja hrane u ranom uzrastu, a pre toga će vas posavetovati o ranom prohodavanju, razvoju krupne i fine motorike na vreme i bezbroj drugih važnih stvari u vezi sa bebama i osamostaljivanjem.

Saveti za primenu Montesori metoda

Svi saveti za navedene oblasti su u ovoj knjizi. Bogata anegdotama i podsticajima, napisana jasnim, privlačnim stilom, Montesori od početka predstavlja praktičan i koristan vodič za podizanje smirene, sposobne i samopouzdane dece.

U saradnji sa izdavačem knjige  “Montesori od početka”, ProPolis Books, darujemo jedan primerak ove knjige. Sve što je potrebno je da odete na Facebook stranicu Centra za rani razvoj Beograd (https://www.facebook.com/CRRBG/) i ispod objave o ovoj knjizi da napišete komenar.

Igramo se do četvrtka 27.10.2016. do 16h kada ćemo pomoću sajta random.org objaviti pobednika.

 

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More