IzdvajamoNovi Sad

Prvi sati su najvažniji-NAJBOLJE ZA BEBU, NAJBOLJE ZA MAMU!


Udruženje „RODITELJ-Novi Sad“ će u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine i Domom zdravlja Novi Sad, nizom aktivnosti od 1. do 6. oktobra, obeležiti nedelju podrške dojenju.

Ova akcija ima za ciljeve povećanje informisanosti budućih roditelja, posebno majki, o značaju što ranijeg dojenja, kako za majku tako i za dete, bolje upoznavanje budućih majki sa sadržajem baby-friendly programa i njihovo informisanje o tome koja prava u tom smislu imaju tokom boravka u porodilištu. Kao  i ukazivanje na ulogu porodilišta i patronažne službe u Novom Sadu u pogledu realizacije baby-friendly programa koji, pored stalnog prisustva majke uz dete nakon porođaja, podrazumeva između ostalog i edukaciju i podršku porodilji u izazivanju i razvijanju i održavanju laktacije.
Obeležavanje nedelje podrške dojenju sastoji se iz više aktivnosti:

  • Konkurs za najbolju fotografiju na temu dojenja, za čije će pobednike biti upriličena dodela nagrada na završnoj svečanosti 6. oktobra u 18. časova na SPENSu
  • Tribina o dojenju u organizaciji Doma zdravlja Novi Sad, 04. oktobra u 17 časova, u Sali Doma zdravlja, na Limanu
  • Podela edukativnog materijala o dojenju
  • Javna akcija 6. oktobra na SPENSu u „kadi“ koja će trajati čitavo popodne, sa izložbom fotografija na temu dojenja, stručnim savetima o dojenju, programom za decu i puno iznenađenja za posetioce manifestacije.
  • Poklonima sponzora u 18.30 biće obradovani mališani kao i mame i trudnice koje budu prisustvovali akciji

Udruženje „RODITELj-Novi Sad“ osnovano je 2006. godine, kako bi se pružila podrška i radilo na stvaranju boljih uslova za roditeljstvo, dolazak dece na svet i njihovo odrastanje. Udruženje deluje u novom sadu, Beogradu, Nišu. Ovo je druga godina zaredom u kojoj Udruženje obeležava Nedelju podrške dojenju.

Akciju podržali: Juvitana, Baby shop Sandra, MadNet, BNL Systems, Bajkolino, Miolift, CANON M, Intex Trade, 100Knots, FALC EAST, Šišgraonica Čupko, Omladinska nevladina organizacija, SPENS, Štamparija FUTURA, Albus, Garderoba KIKO, Moja Beba, As company, Slovan progres, Grad Novi Sad.
Medijski pokrovitelj: Radio 021

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More