BeogradIzdvajamo

Saopštenje povodom medjunarodnog dana borbe protiv pušenja

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv pušenja koji se obeležava 31. januara, Udruženje RODITELJ apeluje na sve konzumente duvana i duvanskih proizvoda da poštuju prava nepušača i zaštite sve potencijalne „pasivne“ pušače iz svoje okoline. Apel se posebno odnosi na poštovanje prava maloletnih lica, beba, trudnica i dojilja, jer se time ugrožava i povređuje ne samo njihovo pravo da ne konzumiraju navedene proizvode, već i njihovo zdravlje.

Udruženje pozitivno gleda na viši nivo društvene odgovornosti proizvođača duvanskih proizvoda koji se ocrtava u doslednoj i punoj primeni propisa o zdravstvenim upozorenjima na duvanskim proizvodima. S druge strane, budući da se Udruženje bavi problemima roditeljstva, svesni smo činjenice da se prva cigareta proba još u nižim razredima osnovne škole. Zbog toga bi društvo i njegove institucije trebalo da imaju širu, jasniju i odlučniju strategiju u borbi protiv pušenja, uz primenu postojećeg zakona.

Udruženje RODITELJ se pridružuje akciji obeležavanja 31. januara na Trgu Republike od 12 do 14 časova, pored Ministarstva zdravlja, servisa „Halo beba“ i mnogih domova zdravlja.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More