BeogradIzdvajamo

Siguran zagrljaj Zemuna – Zagrli, Voli i Zaštiti (ZViZ)

Zagrli, Voli i Zaštiti

Udruženje RODITELJ u nedelju 18.07.2010. u 18 h na Zemunskom keju (Letnja pozornica kod restorana Venecija) organizuje performans pod nazivom ZViZ (Zlostavljanje, Viktimizacija i Zanemarivanje dece).

Ovo je prva manifestacija u okviru kampanje javnog zagovaranja „Siguran zagrljaj Zemuna“ koju Udruženje RODITELJ realizuje uz podršku Balkanskog Fonda za lokalne inicijative (BCIF) i Odeljenja za internacionalni razvoj Britanske ambasade (DFID).

Cilj kampanje je da podstakne sve institucije u opštini Zemun koje se bave zaštitom dece od zlostavljanja i zanemarivanja da se na efikasan način umreže i time budu u mogućnosti da pruže još efikasniju zaštitu. Aktivnostima u okviru kampanje uticaće se i na podizanje svesti građana o prepoznavanju zlostavljanja i zanemarivanja dece, ali i o građanskoj odgovornosti u slučaju potrebe za reagovanjem. Predlog za formiranje koordinacionog opštinskog međusektorskog tela biće podnet u formi građanske inicijative sa 3 000 potpisa Skupštini opštine Zemun.

Performans će na specifičan, kreativan i simboličan način predstaviti problem naslja nad decom i mogućnosti njegovog rešavanja uz poziv svim nadležnim službama ali i građanima na pravovremenu i zajedničku reakciju. Tom prilikom, volonteri i volonterke Udruženja RODITELJ deliće informativne i promotivne materijale, a svi zainteresovani građani i građanke Zemuna svojim potpisom mogu podržati ovu građansku inicijativu. Manifestacija se realizuje u okviru kulturnog programa „Leto na Keju“.


kampanja Siguran zagrljaj Zemuna


Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More