IzdvajamoRoditelj Info Centar #covid19

SMERNICE ZA RODITELJE: Kako da pomognete svojoj deci tokom pandemije?

Institut za mentalno zdravlje pripremio je veoma korisnu publikaciju za roditelje koja će vam pomoći u različitim situacijama tokom vanredne situacije.

Pandemija, vanredno stanje, samoizolacija, zabrana kretanja. Roditelji brinu o mnogim stvarima istovremeno. Možda nam nekada tako ne izgleda, ali i deca takođe istovremeno brinu o mnogim stvarima. Deca ne moraju da razmišljaju kako će doći do para ili do hrane ili kako ubediti baku da ostane kući, ali brinu kako su baka i deka, brinu kako su mama i tata, brinu jer vide da se nešto dešava a ne mogu da razumeju šta ili su dovoljno odrasla da mogu da razumeju ali im je teško da to prihvate. Ovo je situacija koja zahteva prilagođavanje svih nas, pa i dece bez obzira na njihov uzrast. A roditelji, pored svega o čemu trenutno moraju da vode računa imaju još jedan važan zadatak – da brinu i o deci. Naša namera je da vam u tome pomognemo i zato dajemo smernice koje vam mogu biti od koristi.
Izvor: „Smernice za roditelje: kako da pomognete svojoj deci tokom pandemije“, Institut za mentalno zdravlje

Publikaciju u celosti preuzmite na sledećem linku

U publikaciji ćete pronaći dosta saveta, linkova i drugih korisnih informacija.

Pored ovih brojeva telefona, u publikaciji ćete pronaći i druge kontakte koji vam mogu biti od koristi za dodatne informacije i podršku.

Pored ovih Smernica, Institut za mentalno zdravlje pruža i
psihosocijalnu podršku psihijatara i psihologa,
informacije za trudnice i porodilje, a ima i obezbeđenu telefonsku liniju za decu i adolescente

Dodatne informacije možete pronaći na sajtu Instituta za mentalno zdravlje


Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More