Press clipping

Svetska nedelja dojenja u Beogradu – 4.avgust

Svetska nedelja dojenja obelezava se svake godine od 1. do 7. avgusta u vise od 120 zemalja sveta. U organizaciji Udruzenja RODITELJ, po drugi put u Srbiji, u okviru Svetske nedelje dojenja centralni dogadjaj je javno okupljanje majki koje doje svoje bebe i onih koji podrzavaju dojenje. Na Zemunskom keju (kod hotela Jugoslavija), 4. avgusta od 18 casova, kao i prethodne godine, Udruzenje RODITELJ organizuje najveci i najlepsi zajednicki «rucak» za bebe koje se hrane majcinim mlekom.

Podaci iz prethodnih godina su porazavajuci – pokazuju da je u Srbiji manje od 20 odsto majki svojim mlekom hranilo bebe! Uprkos stavovima strucnjaka da je majcino mleko najbolja hrana za novorodjence, procenat majki koje doje svoje bebe je i dalje neocekivano nizak.

Ovogodisnja akcija Udruzenja RODITELJ za svoj cilj ima informisanje trudnica i mladih majki o prednostima dojenja kao najboljeg i najzdravijeg izvora hrane za novorodjence, ali i na dojenje u javnosti, za koje kod nas jos uvek vaze brojne predrasude.

Svetska asocijacija za promociju dojenja (WABA) tokom ovogodisnje Nedelje dojenja ukazuje na znacaj ranog stavljanja bebe na mamine grudi, pozeljno najkasnije jedan cas od rodjenja. Takvo postupanje, kazu strucnjaci, moze da sacuva zivot 1 miliona beba! Od dobrog pocetka, u velikoj meri zavisi i uspesno dojenje, pa Udruzenje RODITELJ apeluje na sva porodilista u Srbiji da odmah po rodjenju stave bebu tamo gde joj je najlepse – na majcine grudi.

Vise informacija o dogadjaju mozete dobiti na telefon 064/2206-438 ili putem sajta www.roditelj.org.

roditeljportal.com, ogledalce.co.yu, crnps.org.yu
Avgust 2007. godine

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More