Press clipping

Svetska nedelja dojenja

Povodom Svetske nedelje dojenja, u organizaciji Udruženja „Roditelj“, po drugi put u Srbiji će na Zemunskom keju, kod hotela „Jugoslavija“, u subotu od 18h, biti organizovan najveći i najlepši zajednički „ručak“ za bebe koje se hrane majčinim mlekom. Na ovom centralnom događaju planirano je javno okupljanje majki koje doje svoje bebem ali i onih ljudi koji podržavaju dojenje.
Podaci iz prethodnih godina pokazuju poražavajuće rezultate, odnosno da je u Srbiji manje od 20 odsto majki svojim mlekom hranilo bebe, uprkos stavovima stručnjaka da je majčino mleko najbolja hrana za novorođenče.

Ovogodišnja akcija Udruženja „Roditelj“ pod nazivom „Dojite s ponosom“ ima cilja da informiše trudnice i mlade majke o prednostima dojenja kao najboljeg i najzdravijeg izvora hrane zanovorođenče. Svetska asocijacija za promociju dojenja u toku ovogodišnje „Nedelje dojenja“ ukazuje na značaj ranog stavljanja bebe na mamine grudi, koje je poželjno obaviti najkasnije jedan sat od rođenja. Takvo postupanje, kažu stručnjaci, može da sačuva život milion beba. Zbog toga Udruženje „Roditelj“ apeluje na sva porodilišta u Srbiji da odmah po rođenju stave bebu tamo gde joj je najlepše – na majčine grudi. Svetska nedelja dojenja obeležava se svake godine od 1. do 7. avgusta u više od 120 zemalja sveta.

D.D.K

Politika, 01. avgust 2007. godine

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More