Događaji

Tribina „VTO, korak do bebe“ Udruženja „Šansa za roditeljstvo“

Udruženje parova u borbi za potomstvo – Šansa za roditeljstvo organizuje veliku tribinu pod nazivom:,,VTO – Korak do bebe“ koja će se održati 11.03.2017. godine u 15.00 časova u sali Opštine Stari grad, ulica Makedonska 42, Beograd.
Osnovna nam je ideja da parove koji se bore sa ostvarivanjem potomstva i kojima je jedini način da do
potomstva dođu vantelesna oplodnja (VTO), što bolje upoznamo sa fazama procesa, da ukažemo na probleme sa kojima se suočavaju svi parovi u Srbiji koji se bore sa sterilitetom i predložimo načine za prevazilaženje istih.
Glavne teme koje će biti predstavljene tiču se poboljšanja uslova vantelesne oplodnje u Srbiji. Naime, biće reči o uspehu vantelesne oplodnje kod žena do 40 i preko 40 godina, o razvoju embriona i kvalitetu
reproduktivnih ćelija, o vantelesnoj oplodnji iz prirodnog ciklusa, o novinama u vantelesnoj oplodnji, o
donaciji reproduktivnih ćelija i embriona u Srbiji, o novom Zakonu o BMPO.
Problem steriliteta je problem 400.000 parova u Srbiji, te smatramo da to nije samo lični problem, već
problem cele nacije. Samo kroz kontinuiranu edukaciju, razbijanje tabua u vezi sa potpomognutom
reprodukcijom, i sveobuhvatnom pomoći države, možemo ostvariti svoj cilj – da svi dobiju šansu da postanu roditelji.
Na tribini će govoriti eminentni srpski stručnjaci za VTO: prof. dr Aleksandar Ljubić (SGB Jevremova), prof. dr Vesna Kopitović (SGB Ferona), prof. dr Ana Mitrović Jovanović (GAK Narodni front), dr mr sci. biol. Slobodan Bjelotomić (Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, Uprava za biomedicinu), dr Božana Stepanov (SGB Genesis), dipl. psiholog Eleonora Vlahović i klinički embriolog Lela Šurlan (KGA KCS Višegradska).

Ovde možete videti kako izgleda: Agenda tribine

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More