Magazin

U beogradskim vrtićima nedostaje 4.000 mesta

deca u vrticu

Oko četiri hiljade mališana je na listi čekanja za upis u beogradske vrtiće prema poslednjim podacima Sekretarijata za obrazovanje.

Zbog sve većeg broja dece kojima je potravan boravak u vrtićima, gradska uprava je najavila da će iz budžeta finansirati privatne vrtiće, ali konačan dogovor, o ispunjavanju istih uslova kao što je i kod državnih slučaj, još nije postignut.

U prestonici postoje 53 verifikovana vrtića, dok se ostali vode kao igraonice ili radionice, preneo je B92.
Zbog sve većeg broja dece kojima je potreban boravak u vrtićima, gradska uprava je nedavno najavila da će iz budžeta finansirati boravak dece u privatnim vrtićima.
Međutim, da bi se neki objekat tretirao kao vrtić, mora da ispusni određene kriterijume, a problem je što je veliki broj njih registrovano kao kreativna radionica ili igraonica sa dnevnim boravkom.
– Svi vrtići su nam maksimalno obezbeđeni po pitanju didaktike, zgrade su uredne i čiste. Sanitarna inspekcija redovno obilazi ustanove, ihrana je dobra i roditelji su zadovoljni – kaže Snežana Petrović, direktorka PU “Zvezdara”.
U Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu je rečeno da su u toku razgovori sa predstavnicima privatnih vrtića i da još uvek nije postignut konačan odgovor o tome da postignu iste uslove kao i državni vrtići, a do tada 4.000 najmlađih Beograđana će morati da sačeka slobodno mesto.
Izvor: Alo

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More