Press clipping

U KEP-u počela računarska obuka za decu i roditelje

U organizaciji Kancelarije za evropske poslove, u Edukativnom centru KEP-a, počela je računarska obuka za decu okupljenu oko udruženja Roditelj. Na taj način je institucionalizovana saradnja Kancelarije i ovog udruženja koje deluje kao mreža udruženja u Novom Sadu, Beogradu, Kragujevcu i Nišu, koji funkcionišu kao regionalni centri I tako pokrivaju čitavu zemlju. Udruženje su osnovali roditelji “koji su iz ličnih iskustava prepoznali potrebu za sistemskom i efikasnom podrškom roditeljstvu u našoj zemlji”, kako je rekla Dragana Ćorić, iz Udruženja Roditelj Novi Sad.

Jovana Pereula, stručni saradnik za informatiku u KEP, počela je obuku sa decom upoznavanjem sa igricama, da bi zatim prešli na ozbiljnije teme, što je ostavljeno za naredne časove. Dogovoreno je da se obuka odvija dva puta sedmično, i to odvojeno za decu i roditelje koji žele da dopune svoje znanje o računarima.

Izvor: Izvršno veće AP Vojvodine, Magazin Poslovna žena, www.kep.rs, 9. jul 2008 godine.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More