Press clipping

Akcija: Dojite s ponosom

Udruženje «Roditelj», uz podršku časopisa «MAMA» i «Trudnoća» je prošlog meseca u bašti Paviljona «Cvijeta Zuzorić» na Kalemegdanu zajedničkom akcijom obeležilo Svetsku nedelju dojenja. Tim povodom su organizatori pokušali da prvi put u Srbiji, na jednom mestu, okupe rekordan broj majki koje doje svoje bebe, i onih koje podržavaju dojenje. K. Marić

Ovogodišnja akcija, pod nazivom DOJITE S PONOSOM, pre svega se odnosila na informisanje o prednostima dojenja. Između ostalog, bavila se i tematikom dojenja na javnom mestu prema kome, nažalost, kod nas i danas postoje predrasude. Svi zainteresovani su mogli da dobiju savete o dojenju od stručnih lica iz Instituta za zaštitu zdravlja Srbije «Dr Milan Jovanović Batut» (od srca im se zahvaljujemo na pomoći). Posetiocima i predstavnicima medija je podeljen prigodan informativni materijal.

Zahvaljujući sponzorima kao što su fabrika čarapica KIKA, P&G, Zdrava voda, Interpo (Baby nova), Markus Co. (Baby fit), Galenika, Argentarija d.o.o., Beluga (jastuci za dojenje «Cvrle»), Dečji diskont Brestill, Vodič za roditelje, Pharmaswiss i IP «PublishingMAMA», obezbeđeni su pokloni za sve mame koje su učestvovale u ovoj akciji!

Ovom manifestacijom smo želeli da skrenemo pažnju na dojenje kao najbolji način ishrane beba. Nažalost, podaci pokazuju da u Srbiji svega 11 odsto majki svojim mlekom hrani bebe! Uprkos stavovima stručnjaka da je majčino mleko najbolja hrana
za novorođenče, procenat naših majki koje doje je poražavajući. Svakako, jedan od razloga je neadekvatna informisanost, ali i nedostatak podrške koju bi majkama trebalo da pruže ljudi iz najbližeg okruženja, kao i brojne zablude i predrasude.

Zbog toga smo se potrudili da tokom nedelje posvećene dojenju predočimo javnosti što više informacija o dobrobitima dojenja, i da bar malo iskorenimo neke predrasude.
Verujemo da smo u tome uspeli, što pokazuje i veliki odziv posetilaca. Inače, Svetska nedelja dojenja se obeležava svake godine u prvoj nedelji avgusta u više od 120 zemalja sveta!

Anterfile

O Udruženju „Roditelj“
Udruženje „Roditelj“ je neprofitna organizacija osnovana sa ciljem pružanja informacija i podrške roditeljima i budućim roditeljima u Srbiji, u svim sferama povezanim sa roditeljstvom. PRVO je i JEDINO udruženje u zemlji koje se na sveobuhvatan način bavi roditeljima i decom.

Kontakt:

Kontakt


web sajt Udruženja: www.roditelj.org
Forum: www.roditelj.com
Portal: www.yumama.com

Magazin „Mama“, septembar 2006.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More