Generalni sponzor

Roditelj

Generalni sponzor Nedelje dojenja 2010 godine je Rosa voda.

O projektu „Podrška osnivanju prve banke humanog mleka u Srbiji“

U našoj zemlji se godišnje prevremeno rodi više od osam hiljada beba, od čega čak pet hiljada ima teške zdravstvene probleme i zahteva posebnu negu i lečenje. Za svako novorođenče, a posebno ono koje je prevremeno rođeno, majčino mleko je od neizmerne važnosti jer u svom sastavu ima hranljive materije koje ga štite od alergija, infekcija i podstiču razvoj imunološkog sistema.

Na žalost, nemaju sve žene mogućnost da doje, dok druge opet imaju više mleka nego što je potrebno njihovoj deci. Upravo one koje imaju više mleka mogu da postanu dobrovoljni davaoci humanog mleka i da na taj način pomognu prevremeno rođenim mališanima. Na Institutu za neonatologiju, gde se leče prevremeno rođene i bebe sa zdravstvenim problemima, potreba za humanim mlekom je najveća jer je ono i hrana i lek za male pacijente.

Upravo zbog toga Rosa je u saradnji sa Institutom, osmislila i pokrenula projekat podrške razvoju prve Banke humanog mleka u Srbiji, kako bi što više beba imalo priliku da dobije najbolju i najzdraviju ishranu – majčino mleko. Od svake prodate flaše Rosa vode od 1,5l biće izdvojena novčana sredstva za kupovinu najsavremenijih medicinskih aparata za obradu i čuvanje mleka, a biće kupljeno i dostavno vozilo za prikupljanje mleka od majki koje imaju više nego što je potrebno njihovoj deci.

Ovaj projekat podržali su voditeljka Nataša Miljković i glumac Srđan Timarov koji su nedavno postali roditelji. Nataša je, inače, i sama rođena pre vremena i to na dan Sv. Tatjane Mlekopitateljice, zaštitnice dojilja, zbog čega joj je, kako je izjavila priča o Banci mleka jako humana i bliska.

Saradnjom sa Institutom na ovom projektu, Rosa takođe ima za cilj da podigne svest ljudi o značaju doniranja humanog mleka kao najzdravijeg načina ishrane novorođenčadi i da poveća interesovanje majki dojilja za doniranje mleka.

Ukoliko želite da pomognete drugim majkama i njihovoj deci, pozivamo Vas da se kupovinom Rosa vode priključite ovoj akciji!

Rosa – Direktno sa izvora vlasine

Iako vodu uzimamo zdravo za gotovo, ona predstavlja osnovu zdravog života. Čak 60-65 odsto ljudskog organizma čini voda u različitim oblicima, pa je njen pravilan unos od velikog značaja za očuvanje zdravlja. Kako bi zadovoljila potrebe za vodom, odrasla osoba dnevno treba da unese oko dva litra vode, a preporuke lekara su da čak i mala deca, težine oko 10 kilograma, treba da popiju oko jedan litar vode svakog dana.

Pažljivo odabrana voda važna je za kvalitetnu hidrataciju organizma. Na jugoistoku Srbije, među stenama čija se starost procenjuje na čak 400 miliona godina, nalazi se jedan od sedam zaštićenih predela izuzetnih odlika – predeo Vlasine.Upravo iz ovog, vodom izuzetno bogatog regiona, vodi poreklo Rosa, a izvor sa koga se dobija, nalazi se na najvisim planinskim vrhovima, na 1550 metara nadmorske visine, u netaknutoj prirodi.

Po sastavu Rosa je niskomineralna voda, odnosno sadrži malu količinu rastvorenih mineralnih materija i ne opterećuju organizam. Zbog toga se može upotrebljavati svakodnevno u neograničenim količinama.

Rosa vodu koriste sve generacije, cela porodica i upravo porodične vrednosti su ono što ovaj brend propagira. Rukovodeći se time da je voda izvor života, kao što je i kap majčinog mleka izvor života za bebe, Rosa je u saradnji sa Institutom pokrenula projekat podrške razvoju prve Banke humanog mleka u Srbiji.

Od svake prodate flaše Rosa vode od 1,5l biće izdvojena novčana sredstva za kupovinu najsavremenijih medicinskih aparata za obradu i čuvanje mleka koje će se koristiti za ishranu prevremeno rođenih i bolesnih beba čije majke nisu u mogućnosti da doje.

Ukoliko želite da pomognete drugim majkama i njihovoj deci, pozivamo Vas da se kupovinom Rosa vode priključite ovoj akciji!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More