Press clipping

Apel Inicijative mladih za Novi Sad za veću bezbednost u gradu

Tragični događaji i nasilje smanjuju poverenje u vlast

Zabrinuti za bezbednost mladih u gradu i zbog sve prisutnijeg i izraženijeg nasilja među mladima, Inicijativa mladih za Novi Sad uputila je apel u kojem od gradskih vlasti traži da donesu rešenja koja bi obezbedila sigurnost mladih u gradu i sprečila dalje širenje nasilja među njima.

„Poslednji događaji u Novom Sadu, nestanci mladih osoba, tragične pogibije mladih u namerno izazvanim požarima ili u brojnim saobraćajnim nezgodama, drastično su smanjili poverenje mladih u sposobnost gradskih vlasti ali i inspekcijskih službi da vode računa o bezbednosti mladih u ovom gradu“, navodi se u saopštenju Inicijative mladih Novog Sada.

„Obrascima nasilja – fizičkog, psihičkog, političkog i svakog drugog nasilja, onog koje je upereno protiv neistomišljenika ali i onih koji se samo trude da žive svoj život najbolje kako znaju, izložene su sve starosne grupacije u celoj Srbiji. Zbog prirode i razloga nastanka ove neformalne grupe organizacija, pozivamo javnost još jednom da posebnu pažnju obrati bezbednosnim aspektima življenja u Novom Sadu, jer kultura nasilja se strahovito proširila i preti da postane dominantan oblik ispoljavanja mišljenja“, ističe Inicijativa mladih za Novi Sad, neformalna grupa više od 30 organizacija mladih koje deluju na teritoriji Novog Sada ili su delom svojih aktivnosti vezane za grad. R. B.

01.03.2008. danas.co.yu

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More