IzdvajamoUžice

Apel nadležnima za bezbednost najmlađih

Članicama Udruženja RODITELJ obratilo se nekoliko majki i očeva koji svoju dečicu vode u vrtić „Bambi“, iza trga, s ciljem da zajedno  pokušamo da se nekome obratimo za pomoć.

Naime, ujutru, kao i popodne velika je cirkulacija vozila i pešaka. Istina, to je tako svuda u našem gradu, ali ipak je potrebno misliti na najdelikatnija mesta, iz razloga bezbednosti najmlađih, dok za to nije kasno.

Pešački prelaz od dečijeg igrališta do prilaza vrtiću postoji, ali mnogi smatraju, iz svakodnevnog iskustva, da bi ležeći policajci bili dragoceni na ovoj deonici iz oba smera. Vozila se jako brzo kreću, iako je ulica uska i nepregledna, a zaustavljaju se naglo, kada pešak nije ni siguran da li će se zaustaviti. Samo što roditelj korakne napred sa detetom, vozač daje gas. A šta da se dete otrgne i vrati korak nazad, da padne, oklizne se  i slično? Ležeći policajci bi to usporili i prolongirali vreme kretanja vozila.

Sa druge strane ulice, dakle samo što se pređe, je parking za taksi vozila! Dakle – iz tesnaca prelaska ulećemo opet iza točkova. Vozači paze, ali je gužva, taksisti se pomeraju, krenu nehotično pola metra i u rikverc, a to je puno kad uzmemo u obzir da su iza mala deca, koju maltene i ne vide u retrovizoru. Siroti roditelji ih vuku, isprečuju se oni do vozila, a zamislite kako je onima koji vode po dvoje dece u vrtić, ili jedno nose, a drugo vode!?

I konačno, sam prilaz vrtiću je loše građevinski odrađen, u vidu uzbrdice, tj.nizbrdice, koja se pokazala loša prilikom leda i snega, jer se jako kliza. Moglo se napraviti bolje rešenje za prilaz ovom divnom vrtiću u srcu grada.

U velikoj i opravdanoj želji za bezbednost naše dece, kao i svih pešaka, molimo nadležne da se pozabave ovim bitnim problemom dok još nije kasno. Zar je potrebno da dođe do nemilih događaja ukoliko ih već možemo sprečiti?

Udruženje RODITELJ Užice

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More