BeogradRoditelj info centar

Besplatni saveti za roditelje u Zemunu

Roditelji i budući roditelji koji ove subote od 16 do 20 sati posete Zemunski kej, na šetalištu kod igraonice „Zamak“ mogu da se obrate za savet volonterima i volonterkama Udruženja RODITELJ, u okviru vršnjačkog savetovališta „Aksa bebi planeta – Roditeljski info centar“. Projekat, koji u saradnji sa Aksa bebi planetom Udruženje RODITELj sprovodi od 2007. godine, tokom leta realizovan je na nekoliko lokacija na otvorenom gde šetaju roditelji s decom i budući roditelji. Cilj projekta je kroz neformalne razgovore i savetovanje pomognu roditeljima male dece i onima koji tek čekaju prinove da se snađu u zahtevnom svetu roditeljstva.

Sve trudnice koje posete štand Udruženja, osim besplatnih saveta, edukativnih i nformativnih brošuta, od našeg spozora Akse na poklon će dobiti DVD o prvom opremanju bebe. U dosadašnjem radu, roditelji su uglavnom bili zainteresovani za odgovore na probleme vezane za porođaj, dojenje, negu i ishranu beba. Takođe, roditeljima je potrebna pomoć da se bolje upoznaju sa svojim pravima i načinima za njihovo ost varivanje, kao i pomoć u snalaženju s obimnom administaracijom i birokratijom kada je u pitanju ostvarivanje socijalnih prava roditelja i dece.

Pozivamo sve roditelje i buduće roditelje da se prošetaju do Zemunskog keja, upoznaju se s volonterima Udruženja RODITELj, da razmene iskustva, dobiju ili daju savet ili se pridruže borbi za bolje roditeljstvo i srećnije detinjstvo.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More