BeogradIzdvajamoNišNovi Sad

Konkurs za izbor fotografije na na temu „Dojite s ponosom“

Cilj i tema konkursa

Udruženje „RODITELJ-Novi Sad“ povodom Svetske nedelje dojenja, koja se u našoj zemlji obeležava u prvoj nedelji oktobra, organizuje foto-konkurs za izbor najbolje fotografije na temu „Dojite s ponosom“. Cilj foto-konkursa je da se na fotografijama zabeleži jedinstveni trenutak u kome se beba na majčinim grudima hrani najdragocenijom hranom, majčinim mlekom. Na ovaj način će budućim majkama biti poslata poruka koja je upravo i tema ovog konkursa, da s ponosom doje svoje bebe jer je to najbolja i najkvalitetnija hrana i da je sam čin dojenja nezamenljivo iskustvo i za bebu i za majku.

Propozicije konkursa

Za konkurs se primaju klasične fotografije minimalnog formata 13×18 na foto papiru ili digitalne fotografije u rezolucijama od minimum 1800×1200 piksela. Fotografije se mogu slati emailom na adresu konkurs@brainstormzone.com ili na adresu (izradjene ili snimljene na CD-u): Udruženje „RODITELJ-Novi Sad“, Za foto konkurs, Braće Tokin 8, 21203 Veternik.

Pravo učešća na konkursu imaju amaterski i profesionalni fotografi sa teritorije Srbije. Svaki autor može poslati najviše jednu fotografiju kojoj će dati naziv. Učesnik konkursa mora biti autor fotografije koju šalje. Uz svaku fotografiju obavezno je navođenje imena autora, adresa, broj telefona, email adresa i naziv fotografije. Poželjno je navesti datum fotografisanja.

Nije dozvoljena obrada digitalnih fotografija upotrebom filtera. Nakon završetka konkursa nagradjene fotografije će na adekvatan način biti javno prezentovane.

Rok za slanje fotografija

Fotografije koje učestvuju u konkursu moraju biti poslate najkasnije do 23. septembra 2007. godine. Izbor polufinalnih fotografija obaviće žiri a pobedničke fotografije biće prezentovane na sajtu Udruženja, www.roditelj.org najkasnije 1. oktobra. Najbolja fotografija biće izabrana od strane žirija do 5. oktobra.

Nagrade

Autori deset polufinalnih fotografija dobijaju po 100 sati dial-up pristupa internetu poklon internet provajdera MadNet iz Pančeva (www.madnet.rs) i godišnju pretplatu na časopis „Moja beba“ . Glavna nagrada je digitalni foto aparat, (CANON A420 4MPX) poklon firme BNL Systems iz Novog Sada (www.bnlsystems.rs)  koja će 6. oktobra biti uručena autoru pobedničke fotografije. Tri prvoplasirane fotografije dobijaju specijalnu nagradu našeg sponzora, digitalne fotolaboratorije Canon M.

Dodela nagrada polufinalistima i proglašenje pobedničke fotografije, kao i dodela glavne nagrade obaviće se na dan manifestacije, 6. oktobra na SPENS-u. Nagrađeni autori će biti obavešteni o tačnom vremenu uručenja nagrada.

Žiri i način žiriranja

Žiriranje će se odvijati u dve faze.

1. Prva faza – po isteku roka za slanje fotografija 23.9. žiri će odabrati 10 najboljih fotografija – polufinalista od kojih se u drugoj fazi bira najbolja fotografija. Izbor polufinalnih fotografija završava se 1. oktobra 2007.
2. Druga faza – žiri bira pobedničku fotografiju od 10 polufinalnih fotografija. Izbor pobedničke fotografije završava se 5. oktobra 2007. godine. Pobednička fotografija biće predstavljena 6. oktobra, na dan manifestacije, kada će se obaviti i dodela glavne nagrade.

Napomena:
Radovi koji se pošalju na konkurs se ne vraćaju. Slanjem fotografija slažete se da Udruženje RODITELJ može koristiti fotografije za potrebe promocije u štampanim medijima, svojim brošurama i ostalom promotivnom materijalu, kao i na svom web sajtu www.roditelj.org uz navodjenje imena autora. Udruženje RODITELJ ne snosi odgovornost za eventualne zloupotrebe od strane trećeg lica (kopiranje ili neovlašćeno objavljivanje).

Osoba za kontakt i koordinator foto konkursa
Maja Vasić,
021/822-812, 063/53-20-20

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More