Izdvajamo

Marsovci sa prebiotikom- najpotpunija kombinacija inulina i vitaminsko mineralnog kompleksa za pravilan rad digestivnog trakta

martan_lezici

MarsovciKutijaMarsovci sa prebiotikom jesu definitivno, na tržištu Srbije, najpotpunijiji kompleks vitamina i minerala za decu u obliku tableta za žvakanje.

Prebiotici su „hrana“ za fiziološku mikrofloru i predstavljaju podlogu za njihov rast i razvoj.

To su nesvarljivi ugljeni hidrati iz mleka i raznih vrsta voća i povrća.

Njihovom fermentacijom u debelom crevu dolazi do snižavanja pH što pogoduje uništavanju patogenih, a rastu i razvoju korisnih bakterija crevne mikroflore.

Prebiotici blokiraju adheziju patogenih bakterija za sluznicu i tako sprečavaju njihovu kolonizaciju. 

ZAŠTO MARSOVCI SA PREBIOTIKOM?

Inulin koji ulazi u sastav MARSOVACA sa prebiotikom je dobijen iz korena cikorije (Chicorium intybus) koji sadrži najveću koncentraciju inulina u prirodi.

Marsovci

Chicoryum intybus

Inulin je supstrat za rast bifidobakterija čije je blagotvorno delovanje dokumentovano brojnim naučnim istraživanjima, a uključuje: inhibiciju rasta patogenih bakterija, stimulaciju komponenata imunološkog sistema, pomoć u apsorpciji određenih jona, sintezu B vitamina.

Osim ovih koristi za zdravlje deteta, treba pomenuti i da fermentacijom prebiotika u kolonu dolazi do stvaranja masnih kiselina koje olakšavaju apsopciju vode i elektrolita, što smanjuje rizik od dijareje, tj. smanjuje volumen dijareje ukoliko je dete sklono ovoj vrsti problema.

Za decu je jedna od ključnih koristi od prebiotika to što oni povećavaju apsorpciju Ca i Mg, važnih koštano-gradivnih elemenata. Istovremeno, prebiotici onemogućavaju apsorpciju toksičnih elemenata: žive, kadmijuma, mangana.

Važno je pomenuti i to da inulin ne povećava nivo glikemije, niti utiče na nivo insulina u krvi, tako da se može nesmetano koristiti i kod dijebetičara. Inulin je veoma važan jer potiče dobro zdravlje probavnog sistema, promoviše zdravu crevnu floru, doprinosi zdravom nivou holesterola u krvi, poboljšava apsorpciju kalcijuma i magnezijuma, povećava koštanu čvrstoću, olakšava apsorpciju hranljivih materija kroz creva, reguliše redovno pražnjenje.

Samo jedna tableta dnevno je dovoljna za pravilno funkcionisanje digestivnog trakta.

Tableta u obliku Marsovca ima ukus šumskog voća i svaka u sebi sadrži sve potrebne sastojke za pravilan rad digestivnog trakta:

Dnevna doza sadrži:

količina/

1 tbl.

% RDA*

Inulin

500,0

mg

Vitamin A

200,0

μg

25

Vitamin B1

0,3

mg

27

Vitamin B2

0,4

mg

29

Vitamin B3

4,0

mg

25

Vitamin B5

1,5

mg

25

Vitamin B6

1,0

mg

71

Vitamin B12

1,0

μg

40

Vitamin C

50,0

mg

63

Vitamin D

5,0

μg

100

Vitamin E

4,0

mg

33

Folic acid

90,0

μg

45

Biotin

22,5

μg

45

Iodine

70,0

μg

47

Zinc

2,5

mg

25

Iron

3,5

mg

25

Selenium

10,0

μg

18

*% preporučena dnevna doza; – nije utvrđena dnevna doza

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More