IzdvajamoRoditelj info centar

Ostvarivanje prava na zdravstvenu zaštitu trudnica i dece sa neoverenom zdravstvenom knjižicom

knjizica

Na osnovu brojnih pitanja upućenih našem Roditelj info centru u vezi sa ostvarivanjem prava na zdravstvenu zaštitu trudnica i dece sa neoverenom zdravstvenom knjižicom zbog neuplaćenih doprinosa poslodavaca , obratili smo se Ministarstvu zdravlja Republike Srbije. Njihov odgovor, koji je brzo stigao, prenosimo u celosti:

Postupajuci po preporuci Ministarstva zdravlja, RFZO je izmenama i dopunama Pravilnika o ispravi o zdravstvenom osiguranju i o posebnoj ispravi za korišćenje zdravstvene zaštite (pdf, 292KB), omogućio korišćenje zdravstvene zaštite izdavanjem potvrde i to: trudnicama, porodiljama do 12 meseci nakon porođaja i deci do 18 godina života za koje poslodavac, odnosno poslodavac nosioca osiguranja nije redovno izmirivao doprinos za obavezno zdravstveno osiguranje do 9. avgusta 2011. godine (čl. 16m)

Navedeno rešenje usklađeno je sa Ustavom Republike Srbije, Konvencijom o pravima deteta i drugim međunarodno priznatim standardima u ovoj oblasti.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More