I roditelji se pitajuKragujevac

Tribina o unapređivanju bezbednosti dece

 Kragujevačko Udruženje „Roditelj“, u programu inicijative „I roditelji se pitaju“, organizovalo je, 25. decembra  tribinu o unapređenju bezbednosti dece.

Cilj tribine, koja je održana u sali Druge kragujevačke gimnazije, bio je upoznavanje predstavnika Saveta roditelja Kragujevca sa nadležnostima i radom institucija koje se bave bezbednošću dece. Na tribini su govorili predstavnici kragujevačke Školske i Policijske uprave, Centra za socijalni rad i Školskog dispanzera Doma zdravlja Kragujevac.

Predstavnici Školske uprave, Policijske uprave, Centra za socijalni rad i Školskog dispanzera predstavili su rad svojih institucija na polju zaštite dece i učenika od nasilja I zlostavljanja i istakli postojanje međusektorske saradnje na ovom planu, koja u Kragujevcu funkcioniše na zadovoljavajući način.

Posle svakog od pojedinačnih izlaganja predstavnika institucija ostvarivana je diskusija roditelja na temu nadležnosti i rezultata u radu, pri čemu su učesnici tribine saznali na koje načine saveti roditelja ustanova mogu da se uključe u projekte koji se tiču prevencije nasilja i zaštite dece od zlostavljanja, zanemarivanja, kao i prevencije bolesti zavisnosti.

tribina u kragujevcuSvi predstavnici institucija su u svom izlaganju i diskusiji posle izlaganja istakli potrebu aktivnijeg učešća, saradnje i uključivanja roditelja u prevenciju pojava nasilja u školama, na sportskim priredbama, u kafićima, na ulici i drugim mestima.

Na osnovu predstavljanja institucija i priloženih prezentacija biće izrađena brošura koja će roditeljima članovima saveta roditelja ustanova, kao i drugim zainteresovanim licima, pomoći da na najbolji način upoznaju rad institucija koje se bave decom i njihovom zaštitom, uz istovremeno ukazivanje na načine komunikacije sa ovim institucijama, u cilju pojačane zaštite dece i reagovanja u specifičnim i nepredviđenim situacijama.

 

 

 

 

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More