Centar za rani razvoj

Vredna donacija kompanije Ikea Centrima za rani razvoj

Prostorije Centara za podršku ranom razvoju dece Udruženja RODITELJ u Beogradu i Nišu oplemenjene su novom donacijom – tepisima kompanije IKEA, čime su obezbeđeni lepši prostor i još kvalitetniji uslovi za održavanje radionica.

centar za rani razvoj beograd

Predsednica Udruženja RODITELJ iz Beograda Dragana Soćanin i predsednica niškog ogranka Marija Petković zahvaljuju se na ovom velikodušnom poklonu, kako u ime Udruženja, tako i u ime mališana i njihovih roditelja koji učestvuju u radionicama i programima organizovanim u okviru Centra za rani razvoj.

„Naše radionice pohađaju trudnice i roditelji i deca uzrasta od 0 do 5 godina, i najveći deo vremena provodimo na parteru – u pitanju su različiti oblici kognitivne i motoričke stimulacije i učenja kroz igru i zbog toga je ova donacija za nas posebno značajna“ – naglašava Soćanin.

centar za rani razvoj niš

Centri za rani razvoj predstavljaju inovativan oblik podrške ranom razvoju dece i roditeljima i posebno su usmereni pre svega na jačanje roditeljskih kompetencija čija su deca u ranom uzrastu, a aktivnosti pohađaju roditelji i deca zajedno. U okviru raznovrsnog programa, koji je osmišljen kao „učenje kroz igru“, roditeljima su na raspolaganju i različita savetovanja i radionice sa stručnjacima – logopedima, defektolozima, psiholozima, pedagozima, pedijatrima, fizijatrima, ali i mogućnost da u okviru grupa podrške i vršnjačkih savetovališta razmene iskustva i mišljenja i porazgovaraju o dilemama i problemima sa kojima se suočavaju prilikom odgajanja dece.

Centri za podršku ranom razvoju dece su prvi ovakve vrste u Srbiji, a uspostavljeni su uz podršku kancelarije UNICEF-a u Srbiji, a delom zahvaljujući i finansijskim sredstvima koja su obezbedili kompanija IKEA i Nacionalni ambasador UNICEF-a u Srbiji Novak Đoković.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More