Centar za rani razvoj

ProPolis Books i Roditelj daruju knjigu – Kućica na drvetu od 13 spratova, Endi Grifits, Teri Denton

Da li ste imali kućicu na drvetu dok ste bili mali ili ste možda želeli jednu? Ah, samo kada malo razmislimo nije loše bilo dok smo se skrivali po žbunjima i pravili skrovišta, zar ne?

Da biste se podsetili dečijih dana, ali i da bi vaša deca mogla da otkriju čari kućice na drvetu, ProPolis Books i Roditelj je spremio za jednog vas knjigu na poklon:

Kućica na drvetu od 13 spratova

Endi Grifits, Teri Denton

Zamisli da živiš u kućici na drvetu? I da naletiš na mačkarinca!

Šašava slikovnica, odlična za prvi susret sa latinicom. Šarmantno ilustrovana, neobična priča o načinu nastanka jedne knjige i o avanturama jednog Superprstivoja. Kako izgleda život u nesvakidašnjoj kućici opremljenoj nesvakidašnjim stvarima saznaćeš ako se popneš na ovu neobičnu drvenu kućicu.

Priča prati dva stvaraoca, Terija i Endija, koji su u veeelikom kašnjenju, knjiga je već trebalo da bude gotova. Mnogo je remetilačkih faktora u njihovom okruženju: fontana sa limunadom,  ispaljivač penastih bombona, ajkule ljudožderke, igraonice, kuglana, smanjivač povrća, lijane za ljuljanje, morski majmuni… Morski majmuni? Da, postaje opasno kada jedan od njih postane morsko čudovište koje se pretvara da je ljupka sirena koja želi da zavede Terija. Tu su i majmuni koji okupiraju tajnu podzemnu laboratoriju. Tu je i gorila koji je pojeo džinovsku bananu, jer su običnu povećali do neslućenih razmera i on je sada došao po još takvih banana.

Tu je i Džil, komšinica koja živi u blizini, koja je oduvek želela da ima i mačku i kanarinca, pa je dobila mačkarinca. Kako? Tako što je Teri ofarbao mačku, dodao joj krila i mačkarinac je stvoren. I odleće. A trebalo je da ga pričuvaju dok je Džil odsutna.

Ne previše teksta, sjajne ilustracije sa mnogo šarma koje prate priču zarobiće sve čitaoce na prvo čitanje. S vremena na vreme, pa sve češće, samo će prasnuti u glasan smeh. I želeće da što pre saznaju šta se desilo sa svim tim neobičnim likovima koji se pojavljuju u knjizi. Kao i da li će uspeti da je završe u roku koji je gnevni izdavač, gospodin Nosonja, odredio.

Knjiga je nagrađena Australian Book Industry Award za knjige namenjene starijoj deci 2012. godine.

O piscu: Endi Grifits (1961, Australija) je postigao internacionalni uspeh serijalom Just!, a njegove knjige su bestseleri u Australiji i Americi. Teri voli publiku: radio je kao učitelj, bio pevač u rok bendu i stendap komičar. Živi u kućici na drvetu od 13 spratova sa svojim drugom Terijem. Dobro, živi sa suprugom i dve ćerke u Melburnu, a sa Terijem samo piše smešne priče. Endi piše tekstove, Teri crta ilustracije.

Ilustrator: Teri Denton (1950, Australija) je drugi najmlađi od petorice braće u svojoj porodici. Oženjen je i ima troje dece. Napisao je i ilustrovao više od 30 svojih knjiga, i vrlo veliki broj tuđih tekstova. Pa tako i ovu knjigu koju držite u ruci.


Ukoliko želite da učestvujete u darivanju potrebno je da:

  1. Pratite Facebook stranicu Centar za rani razvoj Beograd i ProPolis Books,
  2. Ostavite jedan komentar na ovu objavu,
  3. Imate adresu za slanje na teritoriji Rep. Srbije.

Igramo se do petka 30.11.2018. godine do 21h kada ćemo objaviti dobitnika.

Srećno!

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More