Izdvajamo

Održan prvi trening za organizacije civilnog društva

U okviru projekta Udruženja RODITELJ „Podrži, poveži, pobedi“, proteklog vikenda u Zrenjaninu održan je prvi trening namenjen jačanju kapaciteta organizacija koje se bave problemima samohranih roditelja i onih koje pružaju podršku starijim osobama. Ovim projektom Udruženje RODITELJ želi da inicira kreiranje okvira za sistemsku podršku dvema važnim društvenim grupama – samohranim roditeljima i starijim licima.

Predstavnici organizacija iz osam opština i gradova u Srbiji učestvovali su u interaktivnim radionicama i diskusijama iz oblasti društvenog aktivizma i javnog zastupanja na lokalnom nivou, a poseban deo treninga bio je posvećen unapređivanju organizacionih veština, kao i značaju i načinima umrežavanja u civilnom sektoru. Predavanja su vodile Tatjana Lazor i Ivana Koprivica, dugogodišnje saradnice Udruženja RODITELJ sa bogatim iskustvom u radu sa organizacijama civilnog društva, u kampanjama javnog zagovaranja i na projektima koji zahtevaju umrežavanje na nivou lokalne zajednice.

Tokom tri dana koliko je trening trajao, predstavnici organizacija su imali priliku da razmene dosadašnja iskustva, da zajednički dođu do različitih predloga i ideja za dalje aktivnosti koje se mogu sprovoditi u toku projekta, ali i da ukažu jedi drugima na primere dobre prakse iz svojih lokalnih sredina.

Ovaj edukativni segment projekta „Podrži, poveži, pobedi“, Udruženje RODITELJ sprovodi u cilju ojačavanja organizacija koje su u projekat uključene, kako bi one u svojim sredinama mogle da realizuju mini kampanje podizanja svesti javnosti o problemima i potrebama samohranih roditelja i starih lica, ali i da podstiču uključivanje organa lokalne samouprave i drugih donosioca odluka u skladu sa specifičnostima svake opštine.

Udruženje Roditelj će početkom novembra organizovati i drugi trening za organizacije civilnog društva, koji će za cilj imati unapređivanje komunikacijskih veština, uključujući i odnose sa medijima.

Projekat „Podrži, poveži, pobedi“ finansijski podržava USAID preko Instituta za održive zajednice (ISC).

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More