Podrška dojenju

Podržite prvu banku humanog mleka u Srbiji

inkubatori

inkubatori

U našoj zemlji se godišnje prevremeno rodi više od osam hiljada beba, od čega čak pet hiljada ima teške zdravstvene probleme i zahteva posebnu negu i lečenje. Za svako novorođenče, a posebno ono koje je prevremeno rođeno, majčino mleko je od neizmerne važnosti jer u svom sastavu ima hranljive materije koje ga štite od alergija, infekcija i podstiču razvoj imunološkog sistema.

Na žalost, nemaju sve žene mogućnost da doje, dok druge opet imaju više mleka nego što je potrebno njihovoj deci. Upravo one koje imaju više mleka mogu da postanu dobrovoljni davaoci humanog mleka i da na taj način pomognu prevremeno rođenim mališanima. Na Institutu za neonatologiju, gde se leče prevremeno rođene i bebe sa zdravstvenim problemima, potreba za humanim mlekom je najveća jer je ono i hrana i lek za male pacijente.

Upravo zbog toga Rosa je u saradnji sa Institutom, osmislila i pokrenula projekat podrške razvoju prve Banke humanog mleka u Srbiji, kako bi što više beba imalo priliku da dobije najbolju i najzdraviju ishranu – majčino mleko.

Ovaj projekat podržali su voditeljka Nataša Miljković i glumac Srđan Timarov koji su nedavno postali roditelji. Nataša je, inače, i sama rođena pre vremena i to na dan Sv. Tatjane Mlekopitateljice, zaštitnice dojilja, zbog čega joj je, kako je izjavila priča o Banci mleka jako humana i bliska.

 

Cilj ovog projekta je da podigne svest ljudi o značaju doniranja humanog mleka kao najzdravijeg načina ishrane novorođenčadi i da poveća interesovanje majki dojilja za doniranje mleka.

Rosa vodaOd svake prodate flaše Rosa vode od 1,5l biće izdvojena novčana sredstva za kupovinu najsavremenijih medicinskih aparata za obradu i čuvanje mleka koje će se koristiti za ishranu prevremeno rođenih i bolesnih beba čije majke nisu u mogućnosti da doje a biće kupljeno i dostavno vozilo za prikupljanje mleka od majki koje imaju više nego što je potrebno njihovoj deci.

Ukoliko želite da pomognete drugim majkama i njihovoj deci, možete se kupovinom Rosa vode priključiti ovoj akciji. Ukoliko želite da donirate svoje mleko obratite se Odeljenju za majke dojilje Instituta za neonatologiju u Beogradu na broj telefona 011 36 30 127 gde ćete dobiti sve neophodne informacije.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More