Press clipping

Porodica na prvom mestu

Grupa roditelja osnovala je juče u Nišu ogranak beogradskog Udruženja „Roditelj“ i

okupila na desetine očeva i majki. Prva akcija koju će novoosnovani “Roditelj” da organizuje je sakupljanje odeće i sredstava za higijenu na nekoliko punktova u gradu krajem idućeg meseca za decu bez roditelja i mališane iz ugroženih porodica.

– Nastali smo kao inicijativa na jednom od Internet foruma – objašnjava Marija Petković, predsednik niškog ogranka Udruženja „Roditelj“. – Naša želja da povežemo roditeljstvo i pomognemo svim roditeljima da upoznaju i koriste svoja prava, da ih povežemo sa ustanovama, koje su zadužene da brinu o porodici i informišemo ih o svim aktuelnim promenama u zakonu.

Udruženi roditelji upravo pripremaju pečat, memorandum i materijal, kako bi se i zvanično obratili ustanovama, koje se bave i brinu o deci. Tako je, već sada, kaže naša sagovornica, izvesna saradnja sa Centrom za socijalni rad, nadležnim upravama za obrazovanje, socijalnu i zdravstvenu zaštitu, domovima zdravlja. Ideja da se poveže roditelj sa republičkim i gradskim institucijama, pokazuje se kao neophodna u moru formaslnosti i birokratije.

– prvi naredni sastanak zakazali smo za desetak dana u igraonici “Grad igračaka”, gde smo, za sada smesteni – predočava predsednik niškog “Roditelja”. –Kada dođe do određenih zakonskih promena, planiramo da se odvojimo od beogradskog udruženja i priključimo se mreži roditlejskih grupa u Srbiji, koja je u pripremi. Za sva pitanja i eventualnu pomoć već danas mogu da nam se obrate zainteresovani roditelji ili mladi parovi, koji to planiraju uskor da postanu pozivom na broj 063 1045537 i 064 1590029 a pregršt informacija nalazi se i na sajtu www.roditelj.org

Večernje novosti, januar 2007.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More