IzdvajamoObrazovanje

Potpisana Platforma za Učenički parlament opštine Zemun

Na konferenciji koja je održana 24. januara u Svečanoj sali Kancelarije za mlade Zemun učenici i učenice Gradske opštine Zemun, članovi i članice učeničkih parlamenata zemunskih škola pokrenuli su i potpisali Platformu za Učenički parlament opštine Zemun.

Platforma predstavlja zajednicu učeničkih parlamenata zemunskih škola koji se demokratski odluče za pristupanje i učešće u istoj, a u cilju rešavanja zajedničkih izazova i potreba učenika na lokalu.

Opšti cilj platforme je doprinos razvoju opštine Zemun i njenih institucija po meri svih mladih i aktivnom učešću u kreirenju i sprovođenju omladinskih i obrazovnih politika kroz saradnju i umrežavanje.

Pilot projekat Udruživanje učeničkih parlamenata u Zemunu, koji je realizovalo Udruženje građana ”Roditelj” sa Unijom srednjoškolaca Srbije i đačkim parlamentima zemunskih srednjih škola uz podršku regionalnog projekta SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan započet je kao inovacioni mehanizam.

Potpisivanje platforme podržalo je i Ministarstvo prosvete, odnosno Školska uprava Beograd, ispred koje je bila Danijela Čolović, kao i Kancelarija za mlade Grada Beograda, ispred koje je Milica Papić pratila završnu konferenciju u Zemunu i najavila podršku u razvijanju i nastavku rada ovog parlamenta i istakla kao primer dobre prakse.

Platformu, koja će omogućiti, kako je istakao projektni menadžer ”Smart Balkans”-a Aleksandar Cekov, „jačanje participativne demokratije, naročito kod mladih”, potpisali su predstavnici učeničkih parlamenata šest zemunskih srednjih škola: Muzičke škole ”Kosta Manojlović”, Pravno-birotehničke škole ”Dimitrije Davidović”, Saobraćajno- tehničke škole, Elektrotehničke škole ”Zemun” i Medicinske škole ”Nadežda Petrović”.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More