DecaIzdvajamo

RODITELJ PLUS=batine MINUS

Deklaracija roditelj plus batine minus

Mreža organizacija za decu SrbijeMODS pokrenula je nacionalnu kampanj ukoja ima za cilj unapređenje roditeljske prakse kroz promociju uspešnih primera  u odgajanju dece bez fizičkog kažnjavanja. Težimo društvu u kome su svako dete i roditelj srećni u porodici kao mestu ljubavi, tolerancije i poštovanja.

Postavili smo sebi zadatak da direktno uključimo,tokom kampanje, najmanje 3.000 roditelja koji nenasilno vaspitavaju svoju decu i koji mogu iz svog ličnog ugla da prenesu znanje, priču i iskustvokako im to uspeva.

U tome će nam pomoći članice MODS-a, organizacije koje rade sa decom i za decu i kojih ima više od 90 u 40 gradova i opština, njihovi članovi, aktivisti i roditelji.

Kampanja je zvanično počela 15. maja na Međunarodni dan porodice i trajaće do kraja decembra 2014. godine

Roditelji koji se priključe kampanji biće pozvani da potpišu  „deklaraciju roditelja Srbije1, da pozovu nove roditelje da se uključe u kampanju, tako što će i oni prihvatiti i potpisati deklaraciju, da podele svoje iskustvo u vaspitanju dece sa drugim roditeljima, da lajkuju FB stranu kampanje, ,da popune anketu o vaspitnim stilovima, postuju dobre primere nenasilnog vaspitanja dece, obaveštavaju gradski tim o broju roditelja koje su uključili u kampanju.

Na  FB strani RODITELJ PLUS BATINE MINUS možete naći informacije o kampanji, deliti roditeljske prakse bez fizičkogkažnjavanja, edukativne materijale… Pridružite se!

Za više informacija obratite se kontakt osobama:

  • za  Vojvodinu: Tatjana Lazor Obradović, Centar za proizvodnju znanja i veština, tatjana.lazor@gmail.com, telefon:021/3006-664

1 Deklaracija roditelja Srbije

U deci je sveta klica,

nova moć se u njih krije.

Bolji svet bi mog’o nići

kad bi znali razviti je.

J.J.Zmaj

Deklaracija roditelj plus batine minus

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More