Izdvajamo

Rosa nastavlja podršku prevremeno rođenim bebama

Kao što je voda izvor života za sve nas, tako je i kap majčinog mleka izvor života i ima neprocenjivu ulogu u ishrani svih beba, a posebno prevremeno rođenih. Iz tog razloga, Rosa već treću godinu za redom, zajedno sa Institutom za neonatologiju nastavlja podršku razvoju prve Banke humanog mleka u Srbiji i regionu sa željom da se što veći broj mama informiše, ali i motiviše da postanu dobrovoljni davaoci humanog mleka.

 

Rosa je do sada u okviru projekta koji realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i uz podršku Udruženja Roditelj, portala Bebac i Care Direct-a, opremila banku mleka najsavremenijim medicinskim uređajima za obradu, kontrolu i čuvanje humanog mleka i dostavnim vozilom kojim se prikuplja mleko od donatora, kako bi više od 1.000 prevremeno rođenih i beba sa zdravstvenim problemima iz cele Srbije, koje se svake godine zbrinu Institutu, dobilo još bolje uslove smeštaja i lečenja.

Osim konkretne pomoći, edukativni karakter koji kampanja ima doprineo je da se samo prošle godine prikupi 19 odsto više mleka u odnosu na raniju godinu, 4.372 litra, a broj mama, dobrovoljnih davalaca humanog mleka porastao je za 40 odsto.

Na Facebook strani, Podrži i ti prvu banku humanog mleka u Srbiji, možete saznati kakva su iskustva imale one mame koje su već postale dobrovoljni davaoci mleka i ohrabriti one koji se odlučuju na ovakav korak.

Nadamo se da ćemo ove godine premašiti prošlogodišnje rezultate i da će što više prevremeno rođenih beba dobiti priliku da koristi majčino mleko, koje je ujedno za njih i hrana i lek, kao i podići svest o tome da je to najzdravija ishrana za novorođenčad.

 

 

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More