IzdvajamoUžice

Divno druženje na puzidromu

Četvrta po redu Puzijada  u organizaciji Udruženja „Roditelj“ iz Užica, održana na gradskom trgu 1. Avgusta, protekla je uspešno i u prijatnoj atmosferi.

Ovogodišnja Svetska nedelja dojenja, u okviru koje se održava Puzijada, dvadeseta je po redu kampanja posvećenja promociji dojenja je posebnu pažnju posvetila svemu što je tokom prethodne dve decenije učinjeno na globalnoj i nacionalnoj promociji dojenja; sumiramo rezultate, procenjujemo njihove efekte i planiramo dalje korake: Razumimo prošlost da bismo mogli da planiramo budućnost!

Kako je dojenje uvek u krizi, a Udruženje Roditelj je veliki promoter te blagodeti i magije koju samo mama i beba mogu da stvore, ovo je bila prilika da se motivišu mame da pruže svojim bebama zlatan start u životu i zlatan standard u ishrani, jer je mamino mleko najlakši, najklepši, najjeftiniji i najzdraviji vid ishrane.

Pre trke mališana na puzidromu dugom  4m, održane su prateće aktivnosti:

  • pilates vežbe za decu, trudnice i majke, koje je pokazivala saradnica udruženja, prof.fizičkog vaspitanja, Ana Bralović,
  • dodela zahvalnica od koordinatora akcije „Bitka za bebe“, Zorana Milovanovića, za Udruženju Roditelj, Klubu tri, Gradskoj kafani i Kancelariji za mlade, koji su podržali kampanju za opremu porodilišta i ukidanje pdv-a i doprineli da naši mali, a tako veliki borci imaju najbolju negu
  • savetovalište na otvorenom, uz pomoć načelnice pedijatrije, dr Novke Garabinović-Vukašinović, glavne patronažne sestre Milijane Žunić, babice Violete Vučićević i medicinske sestre u savetovalištu za odojčad Ljubice- Bube Laković, koje su svojim stručnim savetima pomogle mamama koje nisu dugo dojile, kako bi ubuduće prevazišle krize.

Sama trka je protekla kao i uvek uz muziku, balone, smeh i druženje. Na šarenom puzidromu je učestvovalo čak 33 mališana u tri trke.  U sva tri kruga prvoplasirani su dobili lepe bicikle, drugoplasirani velike kofice kocki, a trećeplasirani stimulativne igračke. Svi ostali učesnici su dobili utešne nagrade, igračkice, za uspomenu na učestvovanje. Zainteresovani roditelji dobili su edukativne brošure Udruženja i pokazali zainteresovanost za buduće akcije.  U pauzama između trka simbolične nagrade dobile su i majke koje su imale najduži staž dojenja, a bilo ih je dosta

Na redovnoj tabli za utiske i sugestije posetioci su ostavili samo reči hvale za organizovanje manifestacije, ne samo za decu, već i za celu porodicu, gde se mogu dobiti korisni saveti  i razmeniti iskustva.

Članice Udruženja „Roditelj“ Užice se ovim putem zahvaljuju svim učesnicima, saradnicima iz Dečijeg dispanzera Doma zdravlja, volonterima i prijateljima akcije.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More