Izdvajamo

Saopstenje povodom 10 decembra, Medjunarodnog Dana ljudskih prava

Povodom Medjunarodnog dana ljudskih prava, koji se obeležava 10. decembra, Udruženje Roditelj i ovaj put apeluje na državne organe i ostale relevantne društvene činioce da obrate veću pažnju na mahom negativan trend kršenja osnovnih ljudskih prava u oblasti roditeljstva. Suočeni smo sa vrednosnim deficitom, koji prati države u procesima tranzicije i sa velikim porastom nasilja, posebno u okviru porodice kao nukelusa društva.

Udruženje Roditelj iskazuje svoju spremnost da aktivno učestvuje u svim procesima koji vode ka normalizaciji i stabilizaciji specifičnih odnosa u sferi ostvarivanja prava dece i roditelja, sa posebnim osvrtom na prava zena kao majki, te na ostvarivanje prava svih ugroženih grupa koje teže realizaciji roditeljske uloge uopste ili njenom kvalitetnijem obavljanju. Iako je 10.decembar dan promocije i zaštite svih ljudskih prava, Udruženje Roditelj, shodno svojoj koncepciji rada i vrednostima za koje se zalaže, ističe kao posebnu vrednost upravo roditeljstvo i decu, kao početne, ali i zavrsne parametre svakog društva.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More