IzdvajamoSaopštenja za javnost

Saopstenje za javnost povodom brutalnog prebijanja malisana iz Kikinde

Povodom brutalnog prebijanja dvogodišnjeg malisana iz Kikinde, Udruženje RODITELJ izražava najoštriji protest protiv takvih postupaka roditelja i staratelja.Postupak Miroslava Demirovica(21) decakovog ocuha(ukoliko se utvrdi da je on naneo povrede decaku) je za svaku osudu, kao i krivicno gonjenje. Zahtevamo od nadleznih organa da pocinioci ovakvih i slicnih dela budu najstroze kaznjeni.

Apelujemo na rodjake, prijatelje, komsije, da prijave policiji ili Centru za socijalni rad sve slucajeve nasilja u porodici, gde se deca zlostavljaju psihicki i fizicki. Njihov strah ne moze biti veci od straha i pakla koji ti malisani prezivljavaju, a posledice su dalekosezne, i cesto trajne.
Takodje, apelujemo na centre za socijalni rad i sve profesionalce koji dolaze u kontakt sa decom koja su na bilo koji nacin zlostavljana, da ucine nesto kako se to nasilje ne bi ponovilo, ili barem da slucaj prijave nadleznim organima. Ako ih ne motivise humanost i volja da se malisanima pomogne, mora ih svakako motivisati profesionalna obaveza koju imaju prema toj deci.
Udruzenje „Roditelj“ se svojim aktivnostima bori za bolje i srecnije detinjstvo i buducnost sve dece. Ovakvi slucajevi su na zalost cesti, a pomoz zajednice cesto izostane ili stigne prekasno. Zato pozivamo sve koji se bave zastitom dece da dignu svoj glas da bi se ovakva decica zastitila.
Molimo sve medije, koji pisanjem svakako doprinose da se o temama zlostavljanaj, nasilja u porodici pise, da ne budu drustveni tabu, da ipak ne navode imena maloletnika, cak ni inicijale. Ta informacija koja citaocu ne znaci mnogo, detetu i njegovoj porodici moze da unisti zivot, a i krsi njegova osnovna prava.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More