IzdvajamoUžice

Šesta Uskršnja poklonijada Udruženja „Roditelj – Užice“

Povodom tradicionalne godišnje humanitarne akcije pod nazivom Uskršnja poklonijada članovi Udruženja „Roditelj“-Užice su na Veliki Četvrtak sa svojom decom obišli prvi produženi boravak za decu i mlade sa  invaliditetom.
Kako su članice već posećivale dnevni boravak povodom prazničnih akcija i priredbi na kojima su deca sa velikim ushićenjem izvodila  predstavice, pesmice  i recitacije, rodila se ideja o daljoj saradnji sa decom, roditeljima i vaspitačima.
U dnevnom boravku kontinuirano se izvode dramske radionice koje su od velikog značaja za decu jer podstiču interakciju, jezičko izražavanje i izražavanje emocija kroz različite situacije. Stručni saradnici dnevnog boravka ističu da je rad  od velike važnosti važnosti za decu koja dolaze i za njihove porodice. Osim kreativne radionice, deca imaju i fizičko, zatim edukativne, psihološke, kozmetičke, muzičke i dramske radionice, a interesantna je i kulinarska radionica gde uče da spreme osnovna jela.
Čitav doživljaj  uvek biva upotpunjen iskrenim druženjem dece članica Udruženja i dece iz boravka i zajedničkim rukotvorinama vezanim za predstojeći praznik. Osim posluženja, deca su dobila i materijal za likovnu radionicu, dar knjižare Dimitrije Tucović, i materijal za kozmetičku radionicu od firme Aleksandar. Posebno nas je ganula prava dečija nevinost i iskrenost u svakom pogledu. Treba se truditi da i u očima i dušama dece koja nemaju smetnje u razvoju ta iskrenost i čistota što duže ostanu. Tada bi svet bio mnogo lepši i bolji.
Vredna divljenja je i požrtvovanost roditelja i vaspitača dece sa invaliditetom, koji im daju vetar u leđa sa toliko strpljenja i osmeha. Dragi domaćini su nas ispratili pesmom Hristos Voskrese, radost donese!

april, 2015. Marina Jevtić

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More