IzdvajamoPodrška dojenju

Srebrna medalja za RODITELJ

Srebrna medalja WABA za RODITELJ

Iz Malezije, sedišta Svetske alijanse za promociju dojenja (World Alliance for Breastfeeding Action – WABA) stigla nam je sjajna vest – Udruženje građana RODITELJ nagrađeno je srebrnom medaljom za prošlogodišnju manifestaciju obeležavanja Svetske nedelje dojenja!

Da podsetimo, 3. avgusta 2008. godine javnom manifestacijom u beogradskom parku Tašmajdan, Udruženje RODITELJ obeležilo je Svetsku nedelju dojenja onako kako se to radi u više od 120 zemalja sveta – okupljanjem mama i beba na jednom mestu. Skupu je prisustvovalo više stotina mama, dece, očeva i onih koji podržavaju dojenje, gosti su nam bili brojni stručni saradnici, mediji i sponzori koji su podržali obeležavanje Nedelje dojenja.

Manifestaciji je prethodilo savetovanje na temu dojenja, u vršnjačkom savetovalištu „Aksa, bebi planeta – Roditelj info centar“, kao i tribina u okviru kampanje „Roditelj, biti, znati i umeti“. Naš trud da se Srbija nađe medju onima koji su na zanimljiv, lep i edukativan način obeležili Nedelju dojenja, Waba je nagradila plaketom i srebrnom medaljom, koja je stigla na našu adresu.

Prvi plamen obeležavanja Svetske Nedelje dojenja upalilo je Udruženje RODITELJ 2006. godine, prvim zajedničkim okupljanjem mama koje doje.

Tokom prošlogodišnje Nedelje dojenja, po prvi put je materijal WABA-e preveden na srpski jezik, a naša zemlja upisana u registar onih koji javnom manifestacijom obeležavaju ovaj značajan datum. Nadamo se da će osnovne vrednosti roditeljstva i dalje biti prepoznate i podržane, kako od strane međunarodnih organizacija, tako i od strane našeg društva.

Srbija se tako, zahvaljujući Udruženju RODITELJ,  pored 168 (trenutno) zemalja, nalazi u kalendaru obeležavanja Svetske nedelje dojenja, na globalnom sajtu Svetske alijanse za promociju dojenja (WABA):
http://www.worldbreastfeedingweek.org/worldwide.htm.
http://www.worldbreastfeedingweek.net/wbw2008/serbia1.htm
http://www.worldbreastfeedingweek.net/wbw2008/index.htm
Aktivnostima tokom Nedelje dojenja 2008. godine, Udruženje RODITELJ je postiglo značajan uspeh, i prepoznavši to, Svestka alijansa za promociju, podršku i zaštitu dojenja (WABA) nam je dodelila specijalnu Plaketu i srebrnu medalju. Naša zemlja se tim povodom našla na 32. mestu od prijavljenih više od 150 zemalja i 485 prijavljenih organizacija koje širom sveta obeležavaju nedelju dojenja
www.roditelj.org,
http://www.worldbreastfeedingweek.net/wbw2008/index.htm,
http://www.worldbreastfeedingweek.net/wbw2008/worldwide.htm

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More