IzdvajamoUžice

Treća Uskršnja Poklonijada

Povodom tradicionalne godišnje humanitarne akcije pod nazivom Uskršnja Poklonijada članice Udruženja „Roditelj“ su sa svojom decom 15. aprila 2011. godine obišle prvi produženi dnevni boravak za decu i mlade sa invaliditetom u Užicu.

U dnevnom boravku kontinuirano se izvode dramske radionice koje su od velikog značaja za decu jer podstiču interakciju, jezičko izražavanje i izražavanje emocija kroz različite situacije. Stručni saradnici dnevnog boravka, pedagog Maja Janjušević i defektolog Danka Radovanović detaljnije su objasnile način rada, od kolike je važnosti boravak za decu koja dolaze i njihove porodice. Osim kreativne radionice, deca imaju i fizičko, zatim edukativne, psihološke, muzičke i dramske radionice, a interesantna je i kulinarska radionica, u okviru koje uče da spreme osnovna jela.

Čitav doživljaj obeležen je druženjem dece članica Udruženja i dece iz boravka, kao i zajedničkim rukotvorinama vezanim za predstojeći praznik. Osim posluženja, deca su dobila i materijal za likovnu radionicu, dar knjižare „Dimitrije Tucović“.

fotografija iz arhive Udruženja RoditeljMališani crtali kako vide svoja prava

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More