Izdvajamo

Udruženje RODITELJ učestvovalo na Sajmu organizacija civilnog društva “Umrežavanje energije”

Udruženje RODITELJ učestvovalo na Sajmu organizacija civilnog društva “Umrežavanje energije”

Udruženje građana RODITELJ učestvovalo je na Sajmu organizacija civilnog društva Umrežavanje energijeodržanom 2-3. juna 2011. godine na Trgu Nikole Pašića u Beogradu.

Udruženje RODITELJ učestvovalo na Sajmu organizacija civilnog društva “Umrežavanje energije”

Ove godine Beograđani su imali priliku da se upoznaju sa aktivnostima 60 organizacija, kao i da učestvuju u pratećem programu – prezentacijama, okruglim stolovima i tribinama 20 organizacija civilnog društva.

Aktivnim učešćem na ovogodišnjem sajmu Udruženje “RODITELJ” predstavilo je tri projekta: “Onlajn savetovalište – Roditelj info centar” – stručno i vršnjačko savetovalište koje funkcioniše od 2006. godine, kampanju za zaštitu dece od zanemarivanja i zlostavljanja “Siguran zagrljaj Zemuna” realizovanu tokom 2010. godine i projekat podrške ženama suočenim sa korupcijom u službama za reproduktivno zdravlje “Za zdravlje – zajednički protiv korupcije” u saradnji sa GI “Majka hrabrost” u okviru kojeg će funkcionisati savetovalište za pružanje pravne pomoći pacijentkinjama. Posetioci su dobili promotivno-edukativne materijale koji se odnose na ove projekte.

Drugog dana sajma štand Udruženja RODITELJ posetile su predstavnice Udruge RODA – Roditelji u Akciji iz Zagreba čime je dat dobar primer međunarodne saradnje u civilnom sektoru. Gošće iz Hrvatske su u subotu 4. juna boravile u prostorijama Udruženja RODITELJ u Zemunu i tom prilikom organizovani su sastanak i zajednička radionica sa vršnjačkim savetnicama za dojenje Udruženja RODITELJ.

Ovaj sajam se po drugi put održava u Beogradu u organizaciji Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima grada Beograda s ciljem predstavljanja aktivnosti organizacija civilnog društva iz različitih oblasti. Slogan ovogodišnjeg sajma je “Umrežavanje energije” čime su organizatori na simboličan način ukazali na potrebu i neophodnost što većeg angažovanja organizacija civilnog društva, njihovog međusobnog povezivanja i saradnje.

 

 

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More