Image default
Izdvajamo

Udruženje RODITELJ učestvovalo na Sajmu organizacija civilnog društva “Umrežavanje energije”

Udruženje građana RODITELJ učestvovalo je na Sajmu organizacija civilnog društva Umrežavanje energijeodržanom 2-3. juna 2011. godine na Trgu Nikole Pašića u Beogradu.

Udruženje RODITELJ učestvovalo na Sajmu organizacija civilnog društva “Umrežavanje energije”

Ove godine Beograđani su imali priliku da se upoznaju sa aktivnostima 60 organizacija, kao i da učestvuju u pratećem programu – prezentacijama, okruglim stolovima i tribinama 20 organizacija civilnog društva.

Aktivnim učešćem na ovogodišnjem sajmu Udruženje “RODITELJ” predstavilo je tri projekta: “Onlajn savetovalište – Roditelj info centar” – stručno i vršnjačko savetovalište koje funkcioniše od 2006. godine, kampanju za zaštitu dece od zanemarivanja i zlostavljanja “Siguran zagrljaj Zemuna” realizovanu tokom 2010. godine i projekat podrške ženama suočenim sa korupcijom u službama za reproduktivno zdravlje “Za zdravlje – zajednički protiv korupcije” u saradnji sa GI “Majka hrabrost” u okviru kojeg će funkcionisati savetovalište za pružanje pravne pomoći pacijentkinjama. Posetioci su dobili promotivno-edukativne materijale koji se odnose na ove projekte.

Drugog dana sajma štand Udruženja RODITELJ posetile su predstavnice Udruge RODA – Roditelji u Akciji iz Zagreba čime je dat dobar primer međunarodne saradnje u civilnom sektoru. Gošće iz Hrvatske su u subotu 4. juna boravile u prostorijama Udruženja RODITELJ u Zemunu i tom prilikom organizovani su sastanak i zajednička radionica sa vršnjačkim savetnicama za dojenje Udruženja RODITELJ.

Ovaj sajam se po drugi put održava u Beogradu u organizaciji Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima grada Beograda s ciljem predstavljanja aktivnosti organizacija civilnog društva iz različitih oblasti. Slogan ovogodišnjeg sajma je “Umrežavanje energije” čime su organizatori na simboličan način ukazali na potrebu i neophodnost što većeg angažovanja organizacija civilnog društva, njihovog međusobnog povezivanja i saradnje.

 

 

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More