IzdvajamoMagazinVrtići i jaslice

Zahtevi za upis u privatne vrtiće u Beogradu od 1. do 14. septembra

Roditelji će od 1. do 14. septembra moći da predaju zahteve za upis dece u privatne vrtiće, kako bi se donelo rešenje o ceni koju će plaćati za te vrtiće. Podsećamo, nova puna ekonomska cena je 27.700 dinara, a grad dotira razliku od 5.540 dinara do cene vrtića.

Kako kažu u Sekretarijatu, roditelji će i posle tog roka, tokom cele godine moći da podnose zahteve za upis dece u privatne vrtiće, pod istim uslovima kao i u gradu, ali da će im se u tom slučaju subvencija računati od dana podnošenja zahteva.

„Ove godine imali smo 2.803 zahteva roditelja da se izda potvrda da deca nisu primljena u gradski vrtić, što znači da ti roditelji žele dete da upišu u privatni vrtić i koriste subvenciju grada koju imaju i deca u gradskim vrtićima“, rekla je  SnežanaĐurić, sekretarka, za Studio B, a saopštila je Gradska uprava.deca u vrticu

Ona je objasnila da je potrebno predati formular koji je zahtev za priznavanje tog prava, a uz to se predaje ugovor koji su zaključili s privatnim vrtićem, potvrdu gradske ustanove da dete ne može da se upiše u gradski vrtić, fotokopiju lične karte, dokaz o državljanstvu i prebivalištu.

Prema njenima rečima, privatni vrtići nemaju kriterijume kakve ima grad, već primaju i decu roditelja koji nisu zaposleni, ili je jedan nezaposlen, a grad izdaje potvrdu da za njih nema mesta u gradskim vrtićima i ta deca takođe imaju pravo na subvenciju.

U državne vrtiće, prema njenim rečima, ove godine upisano je 700 dece više nego prošle godine, a 6.000 mališana čeka upis.

„Ima i dece koja ne ispunjavaju uslove da su oba roditelja zaposlena ili da su redovni studenti, tako da ćemo tek u septembru, kada se deca razmeste, ukoliko su konkurisali u više vrtića, znati konačan broj dece koja će čekati na vrtić“, rekla je Đurić.

Kako je istakla najviše dece ima u Zemunu, na Novom Beogradu, Voždovcu, Čukarici, a ove godine veliki broj dece prijavljen je i u Grockoj i Surčinu.

Pročitajte više

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More