Press clipping

Zaustaviti reklamiranje nezdrave hrane za decu

BEOGRAD – Beogradski Pokret za zaštitu potrošača pozvao je juče da se zaustavi reklamiranje nezdrave hrane za decu, povodom 15. marta – Svetskog dana prava potrošača, prenela je Beta. Taj pokret se time uključio u međunarodnu „Kampanju za zaustavljanje reklamiranja nezdrave hrane za decu“.

Reklamiranjem hrane bogate masnoćama, šećerom i soli, koja istovremeno nema visoku nutritivnu vrednost, direktno se utiče na decu koja žele da jedu tu nezdravu hranu. Tako se stvaraju pogodni uslovi za razvoj dijabetesa, srčanih i nekih kancerogenih oboljenja, rekli su predstavnici Pokreta za zaštitu potrošača. Predsednik tog pokreta Petar Bogosavljević rekao je novinarima da ne osporava pravo na propagandu proizvoda, već to što „etički nedopustivo oglašavanje“ dovodi decu u zabludu. Predsednica udruženja „Roditelj“ Dragana Soćanin je rekla da nema adekvatnih mera zaštite dece i da se njima, preko neistinitih ili poluistinitih činjenica, manipuliše na perfidan način.

13.03.2008.

http://www.gradjanski.co.yu

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More