Užice

Deca u saobraćaju

Nastavak projekta „Deca u saobraćaju“ je krunisan otvaranjem saobraćajnog poligona u dvorištu vrtića „Poletarac“, 7.oktobra 2013.god.u okviru Dečije nedelje.

deca u saobracaju

Poligon je plod saradnje Dečijeg vrtića sa saobraćajnom policijom, Direkcijom za izgradnju (koja je donirala boju), Udruženjem „Roditelj“ (koje je, uz pomoć kompanije „Pertini“ doniralo setove saobraćajnih znakova i semafore) i auto školom „Gazela auto“, koja je pružila stručnu saradnju i flajere.

Na deci interesantan način, poligon je otvorio animator Arsa s Marsa, ispred Društva „Prijatelji dece sveta“, sa Zlatibora. Potom je saobraćajni policajac na praktičan način proveo decu kroz saobraćajne situacije i pešačke prelaze, što je za njih najbitnije.
Blizu 250 mališana je bilo u ulogama: malih vozača, saobraćajaca, putara i pešaka. Sa prvim lepim danima, na prolećnim radionicama, nastaviće se aktivnosti vezane za bezbednost dece u saobraćaju i njihovo kretanja preko raskrsnica.

deca u saobraćaju 2

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More