Aktuelni projektiI roditelji se pitajuObrazovanjeRoditelj info centar

Diskriminacija u inkluzivnom obrazovanju – vodič za roditelje

Deca koja mucaju

Koliko, kao roditelji, znamo o diskriminaciji? Da li znamo da prepoznamo slučajeve kada su nam deca diskriminisana?  I da li smo spremni da se borimo protiv diskriminacije?

Pisali smo i na našem sajtu ranije o diskriminaciji, a na osnovu dosta razgovora sa roditeljima koji nam se javljaju, mogli smo da zaključimo da tek tokom razgovora dođemo do zaključka da je problem koji nam se predstavlja zapravo diskriminacija, ali se nije prepoznala na vreme kao takva.

Predstavljamo vam brošuru  – „VODIČ ZA RODITELJE: prepoznavanje i prijavljivanje diskriminacije u inkluzivnom obrazovanju“ u kojoj ćete pronaći dosta informacija i koja vam može poslužiti kao vodič kroz vašu borbu protiv diskriminacije.

Brošuru je kreirala za vas Koalicija za monitoring diskriminacije u inkluzivnom obrazovanju koju čine organizacije kojima se takođe možete obratiti a nalaze se u Beogradu (Udruženje Roditelj), Nišu (Otvoreni klub), Užicu (Užički centar za prava deteta) i Vranju (Nexus).

Koaliciju podržava Fondacija za otvoreno društvo, Srbija.

Brošuru možete preuzeti i kod nas u prostorijama Udruženja, a takođe možete se sa nama posavetovati na ovu temu i možemo vam pomoći u vašoj borbi. Pozovite nas telefonom ili napišite mejl.

Preuzmite PDF:

Vodic za roditelje

 

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More